Napi ige Vízkereszt ünnepe utáni 2. vasárnapAntal és Antónia, valamint Örs napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
17

Ökumenikus imahét Ne bánkódjatok, mert az Úr előtt való örvendezés a ti menedéketek! (Neh 8,10b(külső hivatkozás))

Úgy ajánljuk magunkat mindenben, mint Isten szolgái: (...) mint szomorkodók, de mindig örvendezők, mint szegények, de sokakat gazdagítók, mint akiknek nincsen semmijük és akiké mégis minden. (2Kor 6,4.10(külső hivatkozás))

Vízkereszt ünnepe utáni 2. vasárnap

Olvasmányok: Jn 2,1–11(külső hivatkozás) és 1Kor 2,1–10(külső hivatkozás)

Lekció: Jn 2,1–11(külső hivatkozás)
Róm 12,6–16(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: 5Móz 31,11–15(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Valamikor a múlt század végén történt, hogy mozgássérült fiatalokkal táborozva az egyik nyáron megismerhettem ezt a nem mindennapi fiatalembert. Az egyik (szomorú) különlegessége az volt, hogy a jelenlévők közül neki volt a legtöbbféle egészségügyi problémája. Önmagát nem kis öniróniával csak állatorvosi lónak nevezte, mert nyúlszájjal, farkastorokkal, nyitott gerinccel és vízfejűséggel jött a világra. Elképedve hallgattuk a beszámolóját a többórás műtétek soráról. De volt egy még szembeötlőbb különlegessége – szinte mindig mosolygott. Nem állhattam, hogy meg ne kérdezzem, hogyan tud a sok fájdalom és küzdelem közepette ilyen pozitív maradni. Azt válaszolta: „Amikor a sokadik életmentő beavatkozást is elvégezték rajtam, közölte az orvos, hogy az életem cérnaszálon függ, ezért próbáljak meg örvendezve, pozitívan élni, mert ha elhagyom magam, abba bele fogok halni.” Vagyis: örülj, vagy meghalsz!
A megrendítő választól először elszégyelltem magam: milyen jelentéktelen problémák miatt is frusztrált és panaszos tudok lenni! Aztán eszembe jutott, hogy volt valaki nagyon régen, aki rajtam, mindnyájunkon életmentő beavatkozást hajtott végre. Jézus a saját életét adta oda a mienkért cserébe. Ha ezt az üzenetet a magunkévá tettük, megtelhetünk örömmel, hálaadással, élettel. Ez a túlélés útja – ma is.

*

Uram, kérlek, ajándékozd nekem a hálaadás lelkét, hogy ne kelljen állandóan panaszba és elégedetlenségbe süllyedve élnem. Hadd legyen a benned való örvendezésem menedék, menekülési útvonal a magam és a körülöttem élők számára is. Áldj meg, hogy áldássá lehessek ezen a napon mások életében is. Ámen.

Szerző: Sághy Balázs

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."