Napi igeVilmos és Bíborka, valamint Celesztin napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
06

Előírhatok nekik ezernyi törvényt, azt gondolják, nem tartozik rájuk. (Hós 8,12)

Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról: mindenki, aki az igazságból való, hallgat az én szavamra. (Jn 18,37c)

Olvasmányok: Mt 26,6–13 és Mk 14,53–65

 

Lelki útravaló a mai napra

Az ember szabadságra teremtetett – hallhajuk ezt sokfelől. A szabadság jelképe számomra mindig is az égen szálló madarak voltak. Ha rájuk néztem, mindig is a gondtalanság jutott eszembe, és feltettem a kérdést, hogy miként lehetnék én is ilyen szabad.

Elsőre azt gondoltam, hogy a szabályok, a törvények megkötöznek, és a szabadság azt jelenti, hogy ezeken felül tudok emelkedni. Ám életem egy-egy szakadékához elérkezve megérthettem, hogy bizony ez mégsem így van. Akkor eszembe jutottak az isteni törvények, amelyek nem a szabadság korlátozására, hanem annak visszanyerésére vannak. Biztonságot adó korlátként lehetnek jelen az életünkben úgy, hogy megóvnak attól, hogy beessünk a szakadékba. Hiába is gondolnánk, hogy ezek nélkül könnyebb lenne; Isten minden alkalommal megmutatja, hogy az ő törvénye és evangéliuma a valódi szabadság, amely célt és irányt ad az életünknek. Törvénye rámutat, hogy emberi tartalékaink végesek, egyedül hiába erőlködünk, szükségünk van a kegyelemre, a felszabadító evangéliumra. A törvény nem korlátoz, hanem megóv, és bűneink felismerésére hív. Szükségünk van rá, hiszen akkor lehetünk csak igazán szabadok, ha Jézus Krisztus valamiből felszabadít. Rabláncainkat leoldja, hogy szabadok legyünk az ő szavának követésére. Ez az igazi szabadság.

A madarakat látva már nem irigykedem, mert a szabadság fogalma megtelt számomra más tartalommal.

*

Mennyei Atyánk! Hálát adunk neked, hogy te igazi szabadságot készítettél számunkra. Kérünk, bocsáss meg nekünk, amikor mindezt megkötözöttségnek érezzük, és más irányba nézelődünk. Köszönjük, hogy életünk minden pontján védőkorlátként ott vagy velünk, és nem engedsz a szakadékba zuhanni. Adj szívünkbe igazi vágyat utánad, hogy a te hangodat hallgassuk, a te igédet keressük és a te országodat építsük. Ámen.Szerző: Rosenbergerné Babka Anna

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."