Napi ige Vilhelmina, valamint Konstantina, Szabolcs, Vilma

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
19
Napi igék

Bízzatok benne mindenkor, ti, népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk! (Zsolt 62,9) )

Történt azokban a napokban, hogy [Jézus] kiment a hegyre imádkozni, és Istenhez imádkozva virrasztotta át az éjszakát. (Lk 6,12)

Olvasmányok

1Tim 6,(3-5)6-11aMt 18,1-9

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Bízni nagy dolog. Nem véletlen, hogy ha megtörik a bizalom két ember között, akkor keményen meg kell dolgozni a visszaszerzéséért.

A zsoltárokban nagyon sokszor előkerül a panasz, hogy körülvesznek az ellenségek, rátámadnak egy emberre, és még sorolhatnánk. Imádsága végén a zsoltáros általában eljut odáig, hogy megnyugszik Istenben.

Biztatást olvasunk arról, hogy bízzunk Istenben, és bátran öntsük ki szívünket őelőtte. Ami jön, azt bátran elmondhatjuk neki. Az a jó és bátorító, hogy nem kell visszafognunk magunkat, mindent elmondhatunk Istennek, hisz ő úgyis tudja, mi lakik szívünk mélyén. Ő oltalom és biztonság. Amikor imádkozunk, belépünk Isten erőterébe. Jézus imádkozott, mielőtt elhívta volna a tizenkét tanítványt. Egész éjjel beszélgettek. Milyen jó és megnyugtató, hogy mi is bátran beszélgethetünk Istennel mindarról, ami foglalkoztat vagy bánt minket, vagy aminek örülünk! Minél több hála van a szívünkben, annál több jót fogunk meglátni napjaink sodrásában. Isten bizalmas kapcsolatban szeretne lenni velünk, bátran bízhatunk benne. Amikor bízunk benne, az a hit ugrását jelenti számunkra. Vannak tetteim és döntéseim, amelyekre egyáltalán nem vagyok büszke. Számtalanszor megtapasztalhattam azonban, hogy Isten ezekből is jót tud kihozni. Megtanít mélyebben szeretni.

*

Isten békéje és szeretete legyen velünk napjaink során!

Áldjon meg minket magasságainkban és mélységeinkben!

Áldja meg a jóra való törekvésünket, és mutassa meg azt a békét, amelyet egyedül ő tud adni!

Adja meg nekünk, hogy egyre bőségesebb legyen hálaadásunk!

Ámen.

Szerző: Varga Diána

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."