Napi igeVilhelmina, valamint Konstantina, Szabolcs, Vilma

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
19

Bölcs szívű és hatalmas erejű ő: ki tudna ellene szegülve épségben maradni? (Jób 9,4)

Ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. (Róm 12,16)

Olvasmányok: 2Thessz 2,13–17 és 2Kor 6,11–7,4

 

Lelki útravaló a mai napra

Jézus mindenkor példaként áll előttünk a bölcsességben, alázatosságban. Csendességre, egyszerűségre és szeretetre tanította az őt követőket. A minket körülvevő világ gyakran pont az ellenkezőjét sugallja. Inkább a magunk eszére és bölcsességére támaszkodjunk, érzéseinkre figyeljünk. Hiszen ezek a fontosak. A Szentírás sorai ezzel szemben arra bátorítanak bennünket, hogy ne így cselekedjünk, hanem bátran bízzunk Isten bölcsességében. „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat, féljed az Urat, és kerüld a rosszat! Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak.” (Péld 3,5-8)

Merjünk bátrak lenni, és Isten kezébe tenni az életünket! Hagyni, hogy ő irányítson. Akkor megtapasztalhatjuk, hogy sokkal kevesebb lesz a hiba, és az események is jól végződnek. Ha igazán akarjuk Isten áldását az életünkre, Isten bölcsességétől kell függnünk, nem attól, amit az érzéseink vagy a zsigereink mondanak. Bízz az Úrban, és ne a saját értelmedben!

*

Urunk, Istenünk! Gyakran vesszük kezünkbe az irányítást. Szeretnénk mi magunk irányítani az életünket. Ilyenkor azonban újra és újra megtapasztaljuk, hogy bizony rossz úton járunk, a dolgok nem úgy sikerülnek, ahogy azokat mi elterveztük. Kérünk, továbbra is munkálkodj életünkben, terelgess bennünket a helyes úton, amely a te akaratod szerint való. Ámen.Szerző: Németh Katalin

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."