Napi igeVeronika, valamint Csongor, Vidor napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
13

A fiú tiszteli atyját... Ha én atya vagyok, miért nem tisztelnek? ... – mondja a Seregek Ura... (Mal 1,6a(külső hivatkozás))

Egy embernek volt két fia. Az elsőhöz fordulva ezt mondta: Fiam, menj el, dolgozz ma a szőlőben! Ő így felelt: Nem akarok. Később azonban meggondolta magát, és elment. (Mt 21,28b–29(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Róm 8,26–30(külső hivatkozás) és Lk 5,1–11(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Napjainkban a tekintélytisztelet kihalóban van. A szülő–gyermek kapcsolat is egyfajta haveri kapcsolattá kezd silányodni. Pedig a neveléstudomány is azt vallja, hogy igenis szükséges az egészséges fejlődéshez az úgynevezett meleg, korlátozó magatartás. Vagyis a szabályok felállítása elengedhetetlen. Emellett azonban természetesen biztosítani kell a gyermeket a feltétlen szeretetről. A tisztelet is tanulható magatartás. S mivel a gyermek mintakövető, látnia kell, hogy az előtte járók is tisztelettel vannak valaki felé. S ha az ember már idejekorán megtanulja tisztelni és szeretni Istent, akkor alázatot tanul és tanúsít embertársai iránt, mert átérzi, hogy Isten teremtménye a másik ember is. Nem véletlen írtam, hogy tisztelni és szeretni, mert ez a két fogalom együtt kell, hogy legyen az életünkben. A tisztelet csak a szeretettel tölti be küldetését. Isten is ezt várja tőlünk.
Az újszövetségi igében két fiú különböző magatartásáról van szó. A megjelölt szakaszban az első fiú kerül a fókuszba, aki nemet mond, majd mégis elmegy dogozni. Sokszor mondunk mi is nemet Isten hívására, küldésére. Mert mi is gyakran úgy tekintünk Istenre, mint egy haverra. Mondunk valamit, s majd eldöntjük, hogy később hogyan cselekszünk. Isten még ezt is elnézi, ez a mi nagy esélyünk.

*

Istenünk, mi annyit küzdünk, harcolunk ellened. Bocsáss meg nekünk, hogy ily makrancos gyermekeid vagyunk. Állítsd elénk mindennap Jézus Krisztus példáját, aki engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a keresztfán elszenvedett halálig. Tőlünk nem vársz ennyit, csak azt, hogy engedelmes gyermekként kezünket kezedbe téve járjuk veled életünk útját. Hadd köszönjük meg neked, hogy édesatyánk vagy. Ámen.

Szerző: Bencéné Szabó Márta

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."