Napi igeVencel napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
28

Gondolj Teremtődre ifjúságod idején, míg el nem jönnek a rossz napok, és el nem érkeznek azok az évek, melyekről ezt mondod: nem szeretem őket! (Préd 12,1)

Fülöp találkozott Nátánaéllel, és így szólt hozzá: Megtaláltuk azt, akiről Mózes írt a törvényben, akiről a próféták is írtak: a názáreti Jézust, József fiát. Származhat-e valami jó Názáretből? – kérdezte tőle Nátánaél. Fülöp így válaszolt: Jöjj, és lásd meg! (Jn 1,45–46)

Olvasmányok: Róm 6,18–23 és 2Kor 10,12–18

 

Lelki útravaló a mai napra

Előérzet – A Prédikátor intő szavai Salvador Dalí A polgárháború előérzete című, 1936-ban készült képét idézik fel bennem. A képen megfestett szürrealista (valószínűtlen) borzalom hamarosan valósággá vált: kitört a polgárháború. Különös a művészlélek előrelátása, de kell-e nekünk a nyomasztó előérzetet táplálni? Miért jó az idilli békét a háború rémképével megrontani? Mi a célja a Prédikátornak azzal, hogy az öregkori bajokkal riogatja a fiatalokat? Téves kapcsolás! A Prédikátor nem riogat, hiszen nem az öregkor nyomorúságát ecseteli, hanem a gondviselő Istenre irányítja a figyelmet. Számolj a Teremtővel! Vele bizalommal nézhetsz a bizonyosan bekövetkező nemszeretem napok elébe.

Előítélet – Nátánáél rossz előérzete előítéletté erősödött, és tudjuk, hogy nem ok nélkül volt rossz véleménnyel az elpogányosodott Galileáról. Meggyőződése szerint lehetetlen, hogy Názáretből származzon a Messiás. Nátánáél nem volt egyedül ezzel az előítélettel, sokan voltak, akik belefáradtak az ötszáz éve tartó, gyakran véres harcokhoz vezető messiási várakozásokba. Bennünk is előítéletté formálódnak a sérelmek és a keserű tapasztalatok, ezért nekünk is szól Fülöp biztatása: megtaláltuk a Messiást – jöjj és lásd! Rossz előérzet, keserű előítélet helyett vedd észre az Isten mindent megelőző szeretetét!

*

„A keresztfánál egymásra lelve / Éneklünk, bár még fájnak a dalok.
Feltámadt Krisztus, te győztél bennem, / Megtörted végül a kárhozatot.
Új reggel virrad, felkelt a nap már, / Új reggel virrad, tárd ki szíved!
Új reggel virrad, életet kaptál, / Új reggel virrad, Jézus közel!”
(Pekka Simojoki)Szerző: Győri Gábor

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."