Napi igeVanda és Paula, valamint Tamara, Timót, Títusz

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
26
Napi ige Vanda és Paula, valamint Tamara, Timót, Títusz
Napi igék

Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, és méltóságod fiaikon! (Zsolt 90,16)

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. (Jn 1,14)

Olvasmányok

Ruth 4,7-12Józs 9,1-27

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Isten, aki ezt a világot megteremtette, aki öröktől fogva van és mindig lesz: megmutatta magát a halandóknak. Isten, aki élet és halál fölött Úr, eljött az emberek közé – emberi formában.

Mindez olyan csoda, amelyet elménk fel nem foghat, értelmünk meg nem érthet. Csupán a szívünkben rejtőzködő hit tud ezekről az igazságokról. Arról, amit Isten értünk tett: az ő mérhetetlen szeretetéből kis időre láthatóvá tette magát értünk. Mert a kegyelmes Isten meg akarta szabadítani az embert. Nem akarta veszni látni, inkább ő maga látogatta meg a teremtett világot. Megszületett, hogy az ember újjászülethessen. Láthatóvá váltak a tettei, hallhatóvá a hangja. Majd meghalt, hogy az embernek legyen reménysége, amikor végleg itthagyja ezt a földi valóságot.

Az Atya megmentett bennünket azzal, hogy a kárhozat felé futó emberiség elé odaállította a keresztet, amelyet nem lehet egyszerűen csak megkerülni vagy átugrani. Ha odaérünk elé, nem tudunk mást tenni, csak felnézni rá. Az üres keresztre. Leborulva elfogadni, hogy a kegyelmes Isten megmentett, megszabadított, megváltott. Feltámadt, hogy feltámadhassunk.


*

Drága Urunk! Köszönjük, hogy Atyaként úgy tekintesz ránk, mint gyermekeidre. Köszönjük, hogy olyan végtelen szeretettel veszel körül minket mindennap, amilyet csak tőled kaphatunk. Köszönjük, hogy csodáiddal most is jelen vagy a mindennapjainkban, és ezáltal is érezhetjük jelenlétedet, kegyelmedet. Ámen.

Szerző: Vladika Zsófia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."