Napi igeValter, valamint Kármen napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
16

Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért…! (Ézs 55,1a)

Jézus mondja: De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik… (Jn 4,14a)

Olvasmányok: ApCsel 15,4–12 és 1Kir 21,17–29

 

Lelki útravaló a mai napra

A víz az élet feltétele. Ha van víz, van élet, van növekedés. Éppen ezért a víz Izraelben az élet jelkepe volt. Ma is az. Ahol nincs víz, ott nincs élet, nincs zöld, nincs hajtás, nincs növekedés. Ahol van víz, ott élet van.

Amennyiben a víz az élet jelképe, az élő víz az el nem fogyó, a teljes, az örök élet jelképe a Bibliában. Aki merít az élő vízből, annak életébe árad ez az élet. Az élő víz forrását hajlamosak vagyunk elhagyni. Ennek következtében lesz sivataggá, pusztává az életünk. De a szomjazó embert az Úr nem víztároló építésére hívja, hanem önmagához, a Forráshoz, ahonnan meríthetünk életet, mégpedig örök életet.

Az élő vizet maga Jézus hozta el nekünk. Ő most is hív, neked akarja ajándékozni önmagát, hogy szomjat oltson, hogy életed legyen.

*

Örök élet forrása! Add, hogy rád találjunk, add, hogy benned és általad növekedjünk.
Ajándékozz meg minket frissítő és megújító harmatoddal.
Öntözd életünket, hogy új hajtást nyerjünk örök országodban. Ámen.Szerző: Arató János Lóránd

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."