Napi igeTekla, valamint Helén, Ila, Ilona napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
23
Napi igék

Mert úgy tetszett az Úrnak, hogy a saját népévé tegyen benneteket. (1Sám 12,22)

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka. (Ef 2,8)

Olvasmányok

Jn 13,31-352Krón 34,1-7

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Sámuel nem érti, hogyan lehetséges ez. Itt van ez a nép, amelyik elengedve Isten hatalmát, politikai rendszerek körül forog, királyt választ, és magában bízik. Hogy lehetséges az, hogy Isten mégis a sajátjának tudja őt? Ebben nincs semmi logika. Talán egy: Isten szenvedélyes szeretete.

Pál ugyanilyen értetlen. Ő sem tudja, hogyan történik ez, de saját életén is követni tudja, hogy Isten nem teljesítményeiért, hanem "csak úgy" szereti őt. Erről beszél az efezusiaknak is, nehogy valaki is azt gondolja, hogy bármit is kiérdemelt.

Nézem a saját életemet. Hát, igen! Nézem az egyház életét. Az se nagyon! Nézem országunkat, Európát, vagy akár az emberiség törekvéseit. Egyik sem érdemelné meg Isten dicséretét. Teljesítményeink saját magunk istenítésére irányulnak szánalmasan. Semmink nincs.

Ő mégis sajátjának tud minket. Nem értjük. Ebben nincs semmi logika.


*

Minden reményünk, hogy te nem mondasz le az emberiségről.

Minden reményünk, hogy te nem mondasz le az egyházról.

Minden reményem, hogy te nem mondasz le rólam.

 

Szerző: Koczor Tamás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."