Napi igeTekla, valamint Helén, Ila, Ilona napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
23

Véget vet a halálnak örökre! (Ézs 25,8a)

Mert mi is, akik e sátorban vagyunk, megterhelten sóhajtozunk, minthogy nem szeretnénk ezt levetni, hanem felölteni rá amazt, hogy a halandót elnyelje az élet. (2Kor 5,4)

Olvasmányok: Préd 4,(4–7)8–12 és 2Kor 8,10–24

 

Lelki útravaló a mai napra

A sátrazás jó időben, fiatalon jó móka. Valójában azonban tudjuk, hogy a sátor ideiglenes, olykor problémás lakhely, könnyen beázik, vagy belekap egy erős szél, esetleg átláthatatlan káosz uralkodik benne egy idő után. A sátornál sokkal biztosabb, biztonságosabb lakóhely a fából vagy inkább kőből épült ház.

Az apostol sátorban lakásnak nevezi ezt a földi életet, amely nem olyan tökéletes, amelyet tépáznak szelek és viharok, amely sok kényelmetlenséggel, fájdalommal jár, és amelyben az ember bizony sokat sóhajtozik. Sóhajtozik a kőház, a biztos, az állandó, a stabil, az örök otthon iránt.

Isten ilyet készített el az őt szeretők, a benne hívők számára. Ahol nem lesz halál, ahol nem árt már semmi sem. Az apostol vágyódik levetni e földi sátrat, s mielőbb az örök hajlékban szállást venni. Isten ígérete erről győz meg, aki ezt az örök életet ajándékozza nekünk, amelyről ugyan keveset tudunk, de egyet biztosan: vele leszünk közösségben, és ez adja a biztonságot, az állandóságot, a harmóniát. Vezessen utunk mindig e felé a hajlék felé, ne felejtsük el, nem örökre szól sátor-lakásunk.

*

Uram! Te látod, mennyit sóhajtozunk e földi porsátorban, ahonnan tehozzád vágyódunk, ahonnan hozzád igyekezünk. Terelgess és vezess, tarts meg ezen az úton, hogy a célt soha ne tévesszük szemünk elől. Szereteteddel végy körül, és engedd, hogy hozzád megérkezzünk. Ámen.Szerző: Keczkó Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."