Napi igeTaksony, valamint Ilma napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
29
Napi ige Taksony, valamint Ilma napja
Napi igék

Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg… (Ézs 40,30-31)

Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely Krisztus Jézusban van. (2Tim 2,1)

Olvasmányok

Zsid 10,32-39Ézs 5,1-7

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

A hosszútávfutás sikerességének kulcsa a frissítésben keresendő. Már számtalan sportolónak fel kellett adnia a versenyt azért, mert nem a megfelelő módon pótolta a felhasznált energiát, és rosszul lett a pályán. A felkészülés rendben zajlott, megvolt az erőnlét, ám mégis – ha csak egy apróság miatt is – bekövetkezett a kudarc.

Keresztény életünk során mi is érezhetjük magunkat kimerültnek, fáradtnak, nehéz léptűnek. Sőt az is előfordul, hogy elfogynak az erőforrásaink, és úgy érezzük, nincs tovább, fel kell adnunk a küzdelmet. Ekkor van kiemelt jelentősége annak, hogy miként értékeljük helyzetünket, és mi módon akarunk továbblépni.

Ézsaiás arról biztosít, hogy a kudarcok, a nehézségek természetes velejárói az életnek. Nem kell csodálkoznunk, ha találkozunk velük. Még a legkiválóbbak is földre kerülhetnek. Ám a továbblépés az Úrral lehetséges. Az ő ereje, az ő kegyelme adhat lendületet. Ez a kegyelem látható abban a Jézusban, aki emberré lett, és betöltötte a Megváltóra várakozó emberek reménységét.

Mi is őrá várhatunk, és tőle kaphatjuk meg azt az erőt, amely ehhez a földi élethez szükséges. Jézussal járva nem kétséges a célba érkezés. Ezért naponta figyeljünk szavára, kérjük támogatását, ragadjuk meg segítő kezét. Ez illik azokhoz, akiket Isten gyermekeiként elhívott az ő országába.


*

Köszönöm, Istenem, hogy te végigkísérsz az úton. Ha elfáradok, új lendületet adsz igéd által. Ha megtorpanok, továbblendítesz. Add, hogy felfedezzem Jézusban az igazi társat, aki elsegít a boldog megérkezésig. Adj nekem igazi adventi időt, amelynek a végén felragyog világosságod. Ámen.

Szerző: Zsugyel Kornél

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."