Napi ige Szentháromság ünnepe utáni tizenötödik vasárnapFriderika, valamint Frida napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
20

Tiszteld apádat és anyádat… (2Móz 20,12)

Ezért fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket Isten dicsőségére. (Róm 15,7)

Szentháromság ünnepe utáni tizenötödik vasárnap

Olvasmányok: Mt 6,25–34 és 1Pt 5,5–11

Lekció: Gal 5,25–6,10
1Móz 2,4b–15

Igehirdetési ige: Mt 13,18–23

 

Lelki útravaló a mai napra

Olyan emberek között dolgozom, akik közül nem egyet újszülöttként ott hagytak a kórházban, és akik azóta intézményekben élik az életüket. Amikor velük beszélgetek, és valamiért a Tízparancsolat negyedik mondata kerül szóba, roppant hálás vagyok, hogy a parancsolat a szeresd helyett a tiszteld szóval kezdődik. Pedig ezek az intézetekben felnőtt emberek – sokunkat megszégyenítő módon – nagyon tudnak szeretni. Gondozót, ápolót, lakótársat, társat, Istent és még az alig-alig ismert, többnyire csak a képzeletükben élő szüleiket is.

Hiszen ahol az élet Ura elvesz valamit, oda ad is, és általa csodálatos módon helyreállhat a rend a legnagyobb rendetlenség közepette is. Úgy, ahogyan Malakiás próféta megígérte: jön valaki, aki „az atyák szívét a fiakhoz fordítja” (Mal 4,6). Ez a valaki, ez a Jézus Krisztus ma is csodákra képes, ha törékeny emberi kapcsolatok gyógyításáról van szó. Ma is csodákra képes, ha az elesettek felemeléséről, „az atyák és a fiak szívéről”, rólunk, félelmeinkről, hitünkről, hiányainkról, erről a világról és benne a mi kicsike kis világunkról van szó. Ezért tehetjük le az ő kezébe mindazt, ami gyógyításra szorul. Az apák és fiak kapcsolatát, a szülőkért való aggódást, a nehezen szerethető embereket, a keszekusza érzéseket és az el nem múló félelmeket is.

*

Áldjon meg a Jóisten minden tiszteletre és szeretetre méltó embert körülöttünk.
Áldja meg keszekusza érzéseinket, és vezessen minket életünk kanyargós útjain. Ámen.Szerző: Heinrichs Eszter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."