Napi ige Szentháromság ünnepe utáni 20. (Biblia-)vasárnapBlanka és Bianka, valamint Dália, Kadosa, Mór

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
25

Ámósz így válaszolt: Pásztor vagyok én, és fügét termesztek. De elhívott engem az Úr a nyáj mellől, és ezt mondta nekem az Úr: Eredj, és prófétálj népemnek, Izráelnek! (Ám 7,14b–15)

Amikor a Galileai-tenger partján járt, meglátta Simont és Andrást, Simon testvérét, amint hálót vetettek a tengerbe, mivel halászok voltak; és így szólt hozzájuk Jézus: Kövessetek engem, és én emberhalászokká teszlek titeket. (Mk 1,16–17)

Szentháromság ünnepe utáni huszadik (Biblia-)vasárnap

Olvasmányok: Mk 10,2–9(10–12)13–16 és 2Kor 3,3–6(7–9)

Lekció: Jn 20,30–31
ApCsel 8,26–40

Igehirdetési ige: Mal 2,5–6

 

Lelki útravaló a mai napra

Istennek terve van az életeddel. Neked is vannak terveid, álmaid, céljaid. Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy ezek eléréséhez a lehető legrövidebb úton kellene eljutnod. Isten azonban jóval kacskaringósabb utakon vezethet, mint azt szeretnéd. És sokszor nem is kifejezetten az a célja, amit te elterveztél magadnak. Útközben megfáradhatsz, elcsüggedhetsz, elbizonytalanodhatsz. Egy ismeretlen szerző azonban így biztat: „Amikor Isten elvisz téged a legvégsőkig, bízd rá magad teljesen, mert csak két dolog történhet. Amikor zuhanni kezdesz, ő vagy elkap téged, vagy megtanít repülni.”

Biztos vagyok benne, hogy a pásztor és fügetermesztő Ámósz sem Izrael prófétájának készült, és a halászatból élő Simon Péter és András sem arról álmodozott, hogy egyszer emberhalászok lesznek Jézust követve. Isten terve mindig felülmúlja a miénket. Ő mer rólunk nagyot álmodni. Nem a képességeinket nézi, hanem a készségünket. Nem azt kérdezi, hogy képes vagy-e rá, hanem csak azt, hogy kész vagy-e rá. Nem azt nézi, hogy kik vagyunk, hanem hogy kivé válhatunk őmellette. Számtalanszor elbukhatunk a ránk bízott feladatban, ő azonban jön, és újra és újra felemel. Van, hogy a tenyerébe zuhanunk, van, hogy ideig-óráig megtapasztalhatjuk, hogy mit jelent szárnyalni, repülni az ő szolgálatában.

Nem tudhatod pontosan, hogy Istennek mi a terve az életeddel, de bátran rábízhatod magadat, mert az ő terve a legjobb a számodra.

*

Uram, köszönöm az életemet, és hogy benned megtalálhattam az életem célját is. Vezess engem hűségesen, és taníts mindennap arra, hogy melyik úton járjak. Készíts fel az előttem álló feladatokra, szolgáló szeretettel indíts testvéreim felé, és segíts úgy élni, hogy életem a te dicsőségedet szolgálja. Ámen.Szerző: Pápai-Tóth Orsolya

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."