Napi ige Szentháromság ünnepe után 9. vasárnapBoglárka, valamint Péter, Szonja napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
01

Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! (5Móz 6,5(külső hivatkozás))

Mi azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. (1Jn 4,19(külső hivatkozás))

Szentháromság ünnepe után 9. vasárnap

Olvasmányok: Mt 13,44–46(külső hivatkozás) és Fil 3,(4b–6)7–14(külső hivatkozás)

Lekció: Lk 16,1–12(külső hivatkozás)
Jer 1,4–10(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: Zsid 3,12–15(külső hivatkozás)

Úrvacsorai gondolatok

2020–21-ben az úrvacsora felé fordul tekintetünk. Minden alkalmat felhasználva próbáljuk megsejteni és megragadni a nagy titkot: Isten látható-ízlelhető szeretetét. A mai ünnepen ezt a mondatot vigyük magunkkal tarisznyánkban:

Ha a barátom meghív, nem tehetem meg, hogy visszautasítom őt. (Bencze András)

 

Lelki útravaló a mai napra

Szeretni teljesen, úgy igazán, valóságosan.
Szeretni valakit annyi, mint kapcsolatban lenni vele. Átélni a legmélyebb érzéseket együtt. Akit teljes szívemből szeretek, arról gondoskodni akarok; meg akarom óvni minden bajtól és rossztól. Akit teljes lelkemből szeretek, azzal szeretném minden időmet eltölteni, szeretnék minden rezzenéséről tudni és minden pillanatomat elmesélni neki, megosztani vele az egész életemet. Akit teljes erőmből szeretek, azért megteszek mindent, ha kell, hát tűzbe megyek érte; megakadályozom, hogy olyat tegyen, ami nem helyes.
Szeretni az Istent szívemből, lelkemből, erőmből: teljesen. Kapcsolatban lenni vele, az Örökkévalóval, aki a mindenséget teremtette, és nekem is életet adott. Időt tölteni azzal, aki életem minden percét ismeri, és kíváncsi rám. Időt szentelni neki a napok rohanásában, leülni, és szólni néhány szót. Elmesélni, hogy mennyire jó vagy éppen rossz dolgok történtek velem, tanácsot kérni, és figyelni, jön-e válasz. Kapcsolatban lenni vele, mert szeretni csak azt lehet, akivel összeköttetésben vagyunk. Akiről tudunk, és aki tud rólunk. Akivel szoktunk beszélgetni, elmélyedni egy-egy minket érintő témában.
Szeretni az Istent teljesen: amolyan emberien teljesen – ahogyan tőlem telik.

*

Köszönöm, Istenem, hogy te nem vársz el tőlem többet, mint amire képes vagyok. Köszönöm, hogy szem előtt tartod emberi határaimat, és nem kell törekednem a határtalanra. Köszönöm, hogy benned a végtelen szeretetet ismerhetem, de neked elég az én véges mivoltom, amelyből adni tudok. Ámen.

Szerző: Vladika Zsófia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."