Napi ige Szentháromság ünnepe után 17. (hálaadó) vasárnapMalvin, valamint Teréz napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
01
Napi igék

Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön...! (Jer 9,23)

Akik békességet teremtenek, békességben vetnek, hogy az igazság gyümölcsét arassák. (Jak 3,18)

Olvasmányok

Mk 8,1-92Kor 9,6-15

Szentháromság ünnepe után 17. (hálaadó) vasárnap

Mindenki várakozva néz rád, és te idejében adsz nekik eledelt. (Zsolt 145,15)

Mily szép és gyönyörű, ha a testvérek egyetértenek: mindig bővölködnek az ÚR áldásában és az életben. (Zsolt 133,1.3)

Lekciók: Ef 4,1-6 (2Kor 9,6-15)Ézs 49,1-6 (5Móz 26,1-11)

Igehirdetési alapige: Jn 17,20-26 (Mt 6,11)

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Bevallom, nem is képzeltem volna, hogy valaki képes a 21. században valódi háborút indítani egy másik országgal, néppel szemben. Sajnos ezt 2022-ben megtapasztalhattuk, és érezhetjük a súlyát, talán még a mai napig is. Átértékelődött bennünk a vendégszeretet fogalma, amikor a szomszédos országból - akár magyar, akár nem magyar ajkú - menekültek érkeztek, akiket lehetőségeinkhez mérten elszállásoltunk. Lassacskán megtanultuk, megtanuljuk értékelni a békességet és a szeretetet itt a földön. Mit sem ér azonban mindez, ha nincs mögötte valódi jó szándék, szívből jövő, őszinte szeretet, csak önzés és becsvágy.

Nem volna és nincs is okunk dicsekvésre, akkor sem, ha krisztusi szeretet vezérel minket minden cselekedetünkben felebarátunk iránt, az Úr félelmében, hiszen a szeretethimnuszból tudjuk: "... a szeretet nem kérkedik..." (1Kor 13,4)

*

Békesség Istene! Hálatelt szívvel köszönjük meg neked végtelen jóságodat és azt az örömöt, amelyet Fiad adott nekünk feltámadásában. Az ő szeretetét érezhetjük nap mint nap. Arra kérünk, segíts bennünket, hogy mások is megérezhessék rajtunk keresztül. Hadd legyünk a prizma, amelyen fényed átragyog, és amely által megszínesíted gyermekeid - sokszor szürke - életét. Ámen.

Szerző: Nagy Dániel

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."