Napi ige Szentháromság ünnepeBulcsú, valamint Fatime, Ferenc, Kerény napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
04
Napi igék

Az ÚRnak minden útja igaz, és minden tette jóságos. (Zsolt 145,17)

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára. (Fil 1,6)

Olvasmányok

Jn 3,1-8(9-15)Róm 11,(32)33-36

Szentháromság ünnepe

Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal! (2Kor 13,13)

Az örökkévaló Királynak, a halhatatlan, láthatatlan egy Istennek tisztesség és dicsőség örökkön-örökké, halleluja! (1Tim 1,17)

Lekciók: Róm 11,33-36Ézs 6,1-13

Igehirdetési alapige: Jn 17,1-10

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

A Filippiben létrejött Jézus-hívő közösség volt az első keresztény gyülekezet Európában. Pál apostol második missziói útján járt a városban. Mint mindenütt, a feltámadt Jézus Krisztusról tanúskodott az ott élőknek is. Nekik írt levelében hálát ad értük Istennek, még mielőtt bármi másra rátérne. Kifejezi hitét, meggyőződését arról, hogy Isten, aki hitet ébresztett bennük, meg is fogja tartani őket mindvégig. Az apostol tudja, hogy vele is ez történik: Isten elkezdett benne valami jót, és azt véghez is viszi.

Mi is tudhatjuk, és biztosak lehetünk abban, hogy Isten, aki hitet ébresztett bennünk Lelke által, céllal, értünk, üdvösségünkre tette ezt. Ez pedig nemcsak az örökkévalóságra vagy a távoli jövőre nézve fontos, hanem a mára is. Ha pedig kérdéseink, sőt kételyeink vannak, azokkal is mindig forduljunk őhozzá. Kérjük, hogy válaszoljon, erősítsen meg a hitben, hiszen az az ő jó akarata, hogy szeretetében és kegyelmében maradjunk. Mert amit elkezdett bennünk, elvégzi Krisztus Jézus napjára. Arra a napra, amikor a feltámadt Krisztus visszatér, és mindenki előtt nyilvánvalóvá lesz, hogy ő az Úr. Mi, akik már most is hiszünk benne, akiknek megadatott a hit ajándéka, legyünk hűségesek hozzá egész életünkben.

*

Istenünk! Sok mindenről kiderül az életben, hogy nem időtálló, nem értékes, akkor sem, ha korábban annak gondoltuk. Hitünk viszont valóban értékes, mert veled köt össze, és egyre mélyülhet. Köszönjük, hogy ezt felismerhettük. Köszönjük azt is, hogy ha a mi hitünk meginog is, mégis mindig biztosak lehetünk hűségedben és irántunk való szeretetedben, mert te véghez viszed a jót mibennünk. Ámen.

Szerző: Szücs Eszter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."