Napi igeSimon és Szimonetta napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
28

Bizony, csak Istenünk, az Úr szabadítja meg Izráelt. (Jer 3,23b(külső hivatkozás))

Miután [Jézus] megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjenek le a földre, vette a hét kenyeret és a halakat, hálát adva megtörte, és a tanítványoknak adta, a tanítványok pedig a sokaságnak. (Mt 15,35–36(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 3Móz 19,1–3.13–18(külső hivatkozás) és Lk 14,7–14(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Az ember annyi mindenbe veti bizodalmát. Bajaira sokféle gyógyírt keres, de igazán csak az Úrnál van a megoldás. Tőle jön a szabadulás. Az Ószövetség korában a bálványimádás csábítása megszédítette Izrael népét. Istentől elpártolva azt remélték, hogy a hamis istenek majd biztosítják a létbiztonságot, és megvédenek minden bajtól. Izrael népének azonban sorra csalatkozni kellett a bálványokban. Egyedül az Úr a szabadító.
A 21. század embere is támaszt keres. A történelem nem ért véget. A kor kihívásaira nem jók a tegnap válaszai. Próbálkozni, keresgélni ma is lehet, de nem érdemes. Tanulmányozhatjuk a mai ember szellemi alkotásait, de az Istenen kívül mindenben csalódni fogunk. Az emberiség egyetemes bajaira nincs immanens megoldás. Sok keleti vallás, mindenféle filozófiai irányzat és izmus (pld. ateizmus, marxizmus stb.) kínált csalfa reményt, de egyik sem hozta el a földi mennyországot; inkább pokolhoz hasonló helyzetet teremtett. Egyéni és társadalmi nehézségeinkre csak az Úrnál van megoldás. Jézus az, aki a mindennapi kenyeret is biztosítja. Ő ma is törődik velünk, és vezeti az életünket. Ezért a megnyugvást is nála keressünk! Bízzuk őrá az életünket!

*

„Tudom, hogy közeleg már a jó ember fia,
aki nem tőlem és nem tőled kap életet. (…)
Ő megmutatja minden vándornak az útat,
minden töprengőnek az igazságot, minden
haldoklónak az életet. (…)
Már közeledik az éj, mely szüli a Hajnalt.
Eljön Ő, minden bizonnyal eljön.”
(Dsida Jenő)


Szerző: Laczki János

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."