Napi igeRóbert, valamint Fülöp, Grácia napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
07
Napi igék

Mindenben azon az úton járjatok, amelyet megparancsolt nektek Istenetek, az ÚR, hogy élhessetek... (5Móz 5,33)

Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. (Róm 15,4)

Olvasmányok

Ézs 57,14-161Móz 28,10-22

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Ószövetségi igénk és szövegkörnyezete fontos szópárokat elevenít fel ezen a nyári napon: törvény és szabadság, engedelmesség és jólét. Ezek a látszólag ellentétes töltésű fogalmak együtt vannak Istenünk üzenetében, és nemcsak hogy jól megférnek egymás mellett, de szorosan össze is tartoznak.

Egy ismerős mesélte, hogy családi összejövetelükön eltört egy üvegpohár. Igyekeztek alaposan feltakarítani, mert kisgyerekek is jelen voltak. Mivel nem voltak biztosak abban, hogy minden apró szilánkot sikerült eltüntetni, ezért szőnyeget terítettek a földre, és szigorú szabályt hoztak: nem szabad lelépni róla, de bármeddig lehet játszani rajta. A gyerkőcök először tétován közeledtek a szőnyeg pereméhez, és szent borzongással bámulták a tiltott zóna padlóját. Ám hamar rájöttek, hogy az igazi kaland a szőnyegen várja őket: ott szabadok a játékra, és jó lesz nekik ez az este. Védelmező kereteket kaptak, és bizalommal hallgattak az erről szóló szabályra.

Bár tucatnyi további mélyebb árnyalattal, de mintha alapvetően erről szólna a sínai szövetség és a Tízparancsolat, majd az azok után elhangzó üzenet, mai napi igénk.

Ezen a tanév vége és a nyári szabadság felé közelítő napon áldjon meg minket Urunk kereteket tartó szabadsággal, bizalomból fakadó engedelmességgel, hitünket övező jóléttel.

*

Uram, te megszabadítottad népedet, és törvényt adtál. Odafigyelő engedelmességet kértél, de egyúttal áldást ígértél. Velem is így bánsz, és ezt én hálával köszönöm! Add Lelked világosságát, hogy ebben a túlinformált világban láthassam az igazságod szabta kereteket, és szabad legyek. Segíts, Megváltóm, hogy ne a határokat firtassam, hanem ma is követhesselek téged, aki magad vagy az út. Ámen.

Szerző: Sefcsik Zoltán

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."