Napi igePál, valamint Bottyán, Henrik napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
25
Napi ige Pál, valamint Bottyán, Henrik napja
Napi igék

Aki ragaszkodik az igazsághoz, az az életre jut, de aki a rosszat hajhássza, az a halálra. (Péld 11,19)

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. (Mt 5,6)

Olvasmányok

Ruth 4,7-121Móz 12,10-20

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Szegeden a mai napot "Jóraforduló Pál" ünnepének hívták. Egyházunk ismét ünnepei közé emelte Pál megtérésének napját. "Úr Jézus Krisztus, aki szereteteddel útját álltad a téged üldöző Saulnak, Uram, irgalmazz! Úr Jézus Krisztus, aki dicsőséged fényével megvakítottad Sault, hogy - Pálként - meglássa szereteted világosságát, Krisztus, kegyelmezz! Úr Jézus Krisztus, aki megadtad Pál apostolnak, hogy isteni erődet a bűnösöket megigazító és a holtakat életre keltő szeretetedben ismerje föl, Uram, irgalmazz!" - hangzik a Kyrie.

Jóraforduló Pál ünnepe rendszerint az ökumenikus imanyolcad idejére esik, így adott a lehetőség, hogy az egyetemes egyház látható felekezetei együtt dicsérjék az Úr nevét Pál apostolért, aki Isten igazságának "rabja" volt. Éhezte és szomjazta az igazságot, és megelégíttetett. A páli kanonizált életmű az egyik legjelentősebb újszövetségi gyűjtemény. Isten páratlan feladatot bízott rá, és ő fáradhatatlanul végezte szolgálatát vértanúságáig. Karner Károly szerint Pál tanítása a Római levél alapján az, hogy Isten oly módon nyilatkoztatta ki igazságát, hogy ingyen kegyelméből elfogadja igaznak a bűnöst a Krisztus Jézusban létrejött váltság által. Pálra emlékezve ez legyen útjelzőnk az ökumené útján és az előttünk álló mai napon is!

*

Úr Jézus Krisztus! Hálát adunk azért, hogy a damaszkuszi úton megállítottad az elvakult Sault, és Pál apostollá nemesítetted Szentlelkeddel. Köszönjük, hogy a keresztségben gyermekeddé fogadtál és szüntelenül szolgálatodba hívsz minket. Engedd, hogy naponta hozzád térjünk. Kérünk az egyház mai ellenségeiért, korunk Sauljaiért, hogy az evangélium ereje és igazsága térítse meg őket. Ámen.

Szerző: Gregersen-Labossa György

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."