Napi ige Ötvened vasárnap (Esto mihi)Alfréd, valamint Péter napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
23

Gyülekezete szilárdan áll majd előttem. (Jer 30,20a)

[Krisztus Jézusban] az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban… (Ef 2,21)

Ötvened vasárnap (Esto mihi)

Olvasmányok: Mk 8,31–38 és 1Kor 13,1–13

Lekció: Lk 18,31–43
1Kor 12,31–13,13

Igehirdetési ige: Ám 5,21–24

 

Lelki útravaló a mai napra

Isten az ő Szentlelke által munkálkodik ma is közöttünk. Építi az egyházat, a gyülekezetet az apostolok és próféták alapvetésén lelki házzá, szent templommá az Úrban. Nem akarja azonban ezt a munkáját nélkülünk végezni. Nagyon komolyan kell imádkoznunk azért, hogy megtaláljuk a magunk helyét és szolgálatát a közösségben. Mindenkire egyformán szükség van. Ezért se túl ne értékelje magát senki, mondván, hogy ő mindent tud, se alul ne becsülje magát senki, mondván, hogy ő semmit sem ér. A hívő ember se több, se kevesebb ne akarjon lenni, mint eszköz az Isten kezében! Ennél többet egy ember nem is kérhet, ennél kevesebbnek pedig nem is érdemes lenni. Ha Isten eszköze ott, ahol éppen van, akkor biztosan a legjobbat munkálja általa az Úr az emberek között.

Így visszük a magunk életével és szolgálatával Krisztust látható módon ebbe a világba. Mindenki egy kis részletét a Krisztus szeretetének, a tőle kapott erő szerint, a másik ember javára. Közben nyilvánvalóvá válik, hogy ez az egész földi élet csak egy bizonyos oldalról való szemlélete a valóságnak, mögötte ott van az örök élet. Az emberi rend és igazság mögött ott van Isten országa és annak igazsága.

 

*

Köszönjük neked, Istenünk, hogy számunkra a te országod nem álomkép, hanem valóság. Köszönjük, hogy imádságban most is ennek levegőjét lélegezhetjük be. Segíts úgy élnünk az emberek között, mint a te munkatársaid, hogy nyilvánvalóvá legyen rajtunk új életet formáló szereteted, és megértsék, hogy Jézus Krisztus halála engesztelő áldozat az egész világért. Ámen!Szerző: Kondor Péter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."