Napi ige ÖrömhírvételIrén és Írisz, valamint Irina, Mária, Marietta

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
25
Napi ige Örömhírvétel Irén és Írisz, valamint Irina, Mária, Marietta
Napi igék

Többet ér a türelmes ember a hősnél, és az indulatán uralkodó annál, aki várost hódít. (Péld 16,32)

Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek. (Mt 5,9)

Olvasmányok

Énekek 2,8-13Róm 11,33-36

Örömhírvétel

De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született a törvénynek alávetve. (Gal 4,4)

Lekciók: Lk 1,26-38Ézs 7,10-15

Igehirdetési alapige: Róm 8,1-4

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

A harchoz, az erőszakhoz elég ellentmondásos a hozzáállása a Bibliának. Egyfelől ott van a "szeresd felebarátodat", másfelől pedig telis-tele van az Ószövetség Isten által hitelesített és akart háborúskodással. Ez egyrészt alázatra kell, hogy intsen bennünket, ugyanis nem szoríthatjuk be Istent egy "dobozba", hogy "ő biztos csak ilyen", vagy "ő biztos csak ezt vagy azt akarhatja". Nem. Isten Úr, aki azt tesz, amit akar. Azonban ha választani kellene a harc és a béke között, hogy melyik kellene, hogy jobban jellemezze a hívő, Krisztus-követő embert, akkor az egyértelműen a béke. Van, hogy elkerülhetetlen a harc, a béke az örök A terv. És ez azért is nagyon fontos, mert bizony sokkal könnyebb harcolni, mint békében lenni. Sokkal könnyebb mások ellen cselekedni, mint másokért. Az ige azonban arra int ma bennünket, hogy ne másokon akarjunk uralkodni, hanem inkább saját magunkon. Ezenkívül pedig fantasztikus buzdításunk is van arra, hogy a béke teremtésével bekapcsolódjunk Isten teremtő munkájába.

A béketeremtő folyamat lesz az, ami összekapcsol bennünket Istennel, olyannyira, hogy mások számára is nyilvánvalóvá teszi: az Úrhoz tartozunk.

*

Áldjon meg minket az Isten igazi békességgel!

Ne hamis kompromisszummal, ne is megtört hallgatással, hanem valódi, teremtő békével!

Ámen.

Szerző: Kovács Viktor

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."