Napi igeOrbán, valamint Gergely, Gergõ, Gerõ napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
25

Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak. (Zsolt 5,4)

Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért… (Ef 6,18)

Olvasmányok: Ez 11,14–20 és 1Tim 6,11–16

 

Lelki útravaló a mai napra

Gyönyörű népdal cseng a fülemben: „Én fölkelék jó reggel hajnalba’, / én fölkelék jó reggel hajnalba’. / Kimosdódám minden büneimből, / Kimosdódám minden büneimből. / Kimenék én ajtóm elejébe, / kimenék én ajtóm elejébe. / Föltekinték nagy magas mennyégbe, / föltekinték nagy magas mennyégbe.”

Így is el lehet kezdeni egy napot: Istennel találkozva, szavát olvasva, imádkozva. Úgy, hogy nem a vágyaim vezérelnek, nem az számít, amit én akarok, hanem Istenre hangolódom. A kezébe adom poros, elhangolódott hangszeremet: testemet és lelkemet. Az összes aggodalmamat, félelmemet, nehéz érzésemet és terhemet. Ő majd megtisztítja és felhangolja. Aztán elkérem tőle mai napi feladatomat, és az erőt, amely az elvégzéséhez szükséges. Így tisztábban szólhatnak szavaim, és tisztább lehet dolgaim kicsengése. Elé hozom a szenteket is, vagyis minden testvéremet a hitben, akik attól szentek, hogy Istenhez tartoznak. És elé hozom azokat is, akik még nem szentek, mert még nem az övéi.

Milyen lenne minden napot így kezdeni? Milyen lenne mindennap Isten kezében hangszernek lenni? Azt a szólamot, azt a dallamot játszani, amelyre ő teremtett? Részt venni Isten zenekarának játékában? Legyen ez a nap az, amelyen elkezdhetem megtapasztalni!

*

Istenem, te teremtettél engem. Te adtad testem, lelkem, mindenem. Te álmodtad meg küldetésemet.
Add, hogy ma és mindennap rád hangolódjam, azt játsszam, amit te szeretnél, és úgy, ahogyan neked tetsző. Ámen.Szerző: Lázárné Tóth Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."