Napi igeOlivér napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
21

[Istenem,] szereteted az életnél is jobb… (Zsolt 63,4)

És mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. (1Jn 4,16)

Olvasmányok: Jel 20,11–15 és 2Pt 1,12–21

 

Lelki útravaló a mai napra

Isten szeretet. Az egyik istenkereső számára a legfelszabadítóbb felismerés: Isten semmi és senki más, csak szeretet! A másik istenkereső számára ugyanez a mondat felszínességet, igénytelenséget takar: hogyan lehet Isten komplex és határtalan lényét leegyszerűsíteni a szeretetre? Nem hallottunk még Istenről, aki haragszik a bűn miatt? A törvényadóról, aki kemény szabályokat alkot népének, és számon is kéri a teljesítésüket? Aki, ha úgy tetszik neki, büntetéssel válaszol a törvényszegésre? Hogy lehet Isten lényének ezeket a határozott karaktereit belemosni a szeretet egyszerűségébe?

Talán akkor kerülünk közelebb a megoldáshoz, ha meglátjuk, hogy maga a szeretet is milyen összetett valóság. Látjuk ezt személyes tapasztalatainkon keresztül is. Sokféle „nyelve” létezik a szeretetnek (valaki szerint öt), az egyik ezt, a másik azt érti jobban. És több „arca” is van (valaki szerint négy), amelyek az élet más és más területeit világítják meg. És ha két szülő nevel gyerekeket, mind a ketten szeretik őket, mégis másképp viszonyulnak hozzájuk – nincs egy gyermek számára ennél jobb iskola ahhoz, hogy ráérezzen a szeretet sokféleségére.

Amikor tehát Istent a szeretetnek nevezzük, sokfélének mondjuk, aki messze komplexebb annál is, amit mi mindnyájan együtt a szeretetben megismertünk.

*

Szerető Istenünk! Kérünk, tápláld életünket mindig azzal, amire a legnagyobb szükségünk van. Ha csüggedtek vagyunk, biztatással. Ha félünk, bátorítással. Ha gőgösek vagyunk, alázatra neveléssel. Ha tévelygünk, útmutatással. Ha szándékosan rosszat teszünk, büntetéssel. Ha beszűkülünk, szemünk nyitogatásával. Áldj meg bennünket, hogy minden cselekedetedben meglássuk az irántunk égő szeretetedet! Ámen.Szerző: Csepregi András

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."