Napi igeNárcisz, valamint Melinda napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
29

Semmit se tegyetek hozzá ahhoz, amit megparancsolok nektek, és semmit se vegyetek el belőle! Tartsátok meg Isteneteknek, az Úrnak parancsolatait… (5Móz 4,2)

Szeretteim, nem új parancsolatot írok nektek, hanem régi parancsolatot, amely kezdettől fogva megvan nálatok: ez a régi parancsolat az az ige, amelyet hallottatok. (1Jn 2,7)

Olvasmányok: 1Kor 14,26–33 és Jer 27,1–22

 

Lelki útravaló a mai napra

„A zseni átlátja a káoszt.” Az internet bugyraiban terjedő szlogen azok számára szolgál takaróul, akik nem éppen rendszeretetükről híresek. Jól illik ez a felirat egy tizenéves fiatal szobájának az ajtajára vagy egy irodai íróasztal fölé kiírva jelmondatul. Miközben lelkünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy ez butaság. A világ menetében rendnek és rendezettségnek kell lenni. Az emberi élet is elképzelhetetlen rend és harmónia nélkül. A mózesi parancsolatok, mint sziklába vésett erkölcsi iránymutatók, az egész világ előtt ismertek. A mai modern jogrendszerek alapját képezik a „Ne ölj!”, „Ne lopj!” vagy „Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot!” parancsolatok. Mindennapi életünkben mégsem lehet más iránymutatónk, mint a szívbe írt törvény. Az isteni késztetés, a lelkiismeret, hogy próbáljunk meg fejlődni, jobbá lenni, jó döntéseket hozni, jó és jobb emberré lenni. Követendő példának pedig ott van előttünk a valóságos Isten és egyben valóságos ember Jézus, aki bűntelen, aki őszintén meg tudja élni a szeretetet, aki igaz. Keresztyén életünk igazi küldetése, hogy lépésről lépésre próbáljunk közeledni ehhez a Jézushoz.

*

Istenünk! Köszönjük neked teremtett világunkat, a természet rendjét és csodáját, az általad alkotott teremtettség harmóniáját. Töredelmes szívvel valljuk meg előtted, hogy a káosz nem egy alkalommal megpróbál erőt venni rajtunk. Kérünk, segíts minket leküzdeni rendezetlenségünket, hibáinkat, mulasztásainkat. Add, hogy a szívbe irt törvény szeretetcselekedetei szerint éljük életünket. Ámen.Szerző: Homoki Pál

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."