Napi igeMóric, valamint Írisz, Tamás napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
22

Meddig tart ez, Uram? Végképp megfeledkeztél rólam? Meddig rejted el orcádat előlem? (Zsolt 13,2)

A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot. (Jn 16,33b)

Olvasmányok: 1Tim 6,(3–5)6–11a és 2Kor 8,1–9

 

Lelki útravaló a mai napra

Ülök egy betegágy mellett. A haldokló asszony újra és újra azt kérdezi: „Mikor jönnek már?” Ő reménykedik. Reménykedik abban, hogy láthatja még egyszer unokáját, gyermekét. Én tudom – hisz a család kért meg, hogy jöjjek be a kórházba –, hogy nem fognak ideérni. Más dolguk van. Nyaralnak.

Ülök a betegágy mellett. A haldokló asszony rájön, vágya nem teljesül. Nem fognak jönni szerettei. Elsírja magát. Utolsó erejével könnyezik már, és halkan kérdezi: „Hol van ilyenkor az Isten?”

Csendben fogom a kezét, és szinte észre sem veszem, hogy alig hallhatóan dúdolni kezdek egy éneket, amelyet ezerszer énekeltünk együtt a templomban: „Itt az Isten köztünk, jertek őt imádni, hódolattal elé állni”.

Az asszony rám néz, és így szól: „Tudom, hogy itt van. Érzem, hogy itt van. Nem feledkezett meg rólam.” Többé nem szólalt meg.

Az életben emberek, barátok, szerettek jönnek, majd mennek. Öröknek vélt barátságok szempillantás alatt foszlanak szerteszét. De egyvalami más. Isten más!

Nem véletlenül énekel így a zsoltáros: „Nagy az ő szeretete irántunk, az Úr hűsége örökké tart!” (Zsolt 117,2) Ő tudta, hogy az Isten nem más, mint az örökké tartó szeretet.

*

Hűséges Úr! Hálával köszönöm, hogy örökké tart szereteted. Hálával köszönöm, hogy ezt a szeretetet a kereszten meg is mutattad nekem. Hálával köszönöm, hogy a kereszt tövébe letehetem bűneimet, és erőt meríthetek a folytatáshoz. Hálával köszönöm, hogy te Jézus Krisztusban feltártad magad előttem, és így arcodra tekinthetek, szemedbe nézhetek. Köszönöm, hogy hűséged örökké tart. Ámen.Szerző: Pongrácz Máté

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."