Napi ige Mennybemenetel ünnepeSzervác és Imola, valamint Imelda, Róbert napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
13

A szétszóródottakat összegyűjtöm, dicsővé és hírnevessé teszem őket az egész földön, ahol gyalázták őket. (Zof 3,19b(külső hivatkozás))

Amikor együtt voltak, megkérdezték tőle: Uram, nem ebben az időben állítod helyre Izráel országát? Így válaszolt nekik: Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek... (ApCsel 1,6–8(külső hivatkozás))

Mennybemenetel ünnepe

Olvasmányok: Lk 24,(44–49)50–53(külső hivatkozás) és ApCsel 1,3–11(külső hivatkozás)

Lekció: ApCsel 1,1–11(külső hivatkozás)
1Kir 8,22–28(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: Jn 20,16–18(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

A napokban egy népszerű bútorgyár lapra szerelt ruhásszekrényének összeállítása állított komoly feladat elé. Tizenkettő oldalon keresztül sorolta a hozzá kapott tájékoztató a kisebb-nagyobb alkatrészek, csavarok méreteit, számát, majd pedig kis összeszerelési ábrák gondoskodtak a lépésről lépésre való pontos haladásról. Első látásra meggyőződésem lett, hogy képtelen vagyok átlátni a feladatot, megfelelően értelmezni a kis elmosódott képeket. Sok idő, többször nekifeszülő akarat és türelem kellett ahhoz, hogy elmondhattam, már nem érdemes semmit visszabontanom, jó lesz ez így is… Pedig minden „tudást” tartalmazott a füzetke.
Isten szavait hallgatva hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ami leíratott számunkra a Szentírásban, ami elmondatott a küldöttei által, amit mi tudunk róla, az az ő megnyilvánulásainak teljessége. A feladatunk csak az, hogy a szétszóródott sokféle ismeretet összeállítsuk, és akkor megcsodálhatóvá, „belakhatóvá” válik az isteni építmény a számunkra. Élő Istenünk ma és holnap, itt és most szól hozzánk, gondoskodik arról, hogy akik a Szentháromság Istenre figyelnek, benne bíznak, azoknak a legfontosabb motivációjuk az Urukhoz való kötődésük legyen egész életükben, mert egyedül így válik betölthetővé a kapott küldetésük tartalma.

*

„Egy Úristen, Szentháromság, / Egy imádandó valóság, / Ne hagyj tőled eltévednünk, / Maradj mindhalálig velünk! / A tied minden dicsőség / Földön, mennyen, te szent Fölség, / Tőled ered minden áldás, / Téged illet az imádás.” Ámen. (EÉ 248,4–5)

Szerző: Johann Gyula

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."