Napi igeMarcella, valamint János, Virgília napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
31
Napi ige Marcella, valamint János, Virgília napja
Napi igék

De te ugyanaz maradsz, éveidnek soha sincs vége. (Zsolt 102,28)

Kegyelem nektek és békesség attól, aki van, és aki volt, és aki eljövendő... (Jel 1,4b)

Olvasmányok

Jn 1,43-511Móz 16,1-16

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Annyi minden változik életünk során, és annyi minden arra késztet minket, hogy alkalmazkodjunk a meg nem szűnő, folyamatos változásokhoz. Igyekszünk megtalálni a számunkra legbiztosabb pontokat. Azonban ezek a pontok sem állandók, folyamatos mozgásban vannak, és velük együtt mi is formálódunk sok-sok mindenben.

Egyben mégis biztosak lehetünk: ha az Úr ott van az általunk kiválasztott tartópillérek közt, az megrendíthetetlenül és stabilan változatlan marad. Körülötte minden elavul és elpusztul, hiszen minden mulandó - nem úgy az Úr, aki ugyanaz marad mindannyiunknak. Róla tanúskodik János is üdvözlésében: az örök és állandó Istenről, múltunkról, jelenünkről és jövőnkről. Róla és Fiáról, Jézus Krisztusról, aki legyőzte a halált, és örök életet ajándékozott nekünk vére által.

Krisztusban minden változásunk ellenére megtalálhatjuk a legstabilabb pontot, ha hisszük, hogy valóban velünk lesz minden napon a világ végezetéig. Ez adjon nekünk erőt és vigaszt minden egyes napon ebben a rohamosan változó világban. Találjuk meg Krisztusban azt a pontot, amely fáradhatatlanul kitartó és örökkévaló. Segíts te is megmutatni másoknak ezt az erős és kitartóan stabil várat!

*

Úr Jézus Krisztus! Hálásak vagyunk neked azért, hogy hozzád fordulva erős várat találhatunk benned. Kérünk, adj nekünk erőt, hogy megálljunk mindvégig a te evangéliumodban, hiszen tudjuk, hogy számunkra sosem változó, örök Úr vagy! Engedd, hogy másoknak is megmutathassam a te szeretetedet és végtelen kegyelmedet! Ámen.

Szerző: Nagy Dániel

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."