Napi igeLujza, valamint Kada napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
02

Taníts engem helyes értelemre és ismeretre, mert hittel fogadtam parancsolataidat. (Zsolt 119,66(külső hivatkozás))

Kicsoda bölcs és értelmes közöttetek? Mutassa meg a magatartásával, hogy mindent bölcs szelídséggel tesz! (Jak 3,13(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jób 2,1–10(külső hivatkozás) és Lk 11,33–36(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Hogyan fogalmaznánk meg, mi az a bölcsesség? Kit gondolunk bölcs embernek? Az általános nézet így szól: a bölcs ember hatalmas tudás birtokában van, a jövőre nézve a legjobb döntéseket hozza, megfontolt, tele van élettapasztalattal, tudja, mikor hallgasson és mikor szóljon, s előre tud tekinteni. Csakhogy a Szentírás nem ennyire szofisztikált módon fogalmazza meg a választ, hanem sokkal egyszerűbben és lényegre törőbben fogalmaz: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme!” (Péld 1,7)
Vagyis ki a bölcs ember? Az aki a saját magát csak és kizárólag Istennel együtt tudja látni és elképzelni. Aki Istenből kiindulva tudja önmagát meghatározni, és megérti azt, hogy az egész élete, tulajdonságai, útjai, jövője egyedül Isten kezében van. Az a bölcs ember, akinél nem az „én” van az első helyen, hanem az „Ő”.
A bölcsesség nem függ életkortól, tanulmányoktól, iskolai végzettségtől. Aki életének történéseit istenhitének tükrében tudja személéni, s ugyanúgy tudja elfogadni a jót, mint a rosszat, az elindult a bölcsesség útján.

*

Uram, kérlek, őrizz meg az elbizakodástól és attól a naiv hittől, hogy azt higgyem, mindazt, amit az életben elértem, magamnak köszönhetem. Őrizz meg az önteltségtől, a szeretetlenségtől, az énközpontúságtól. Szentlelkeddel munkáld bennem a felismerést, hogy életem kezdete, vége és megtartója egyedül te vagy. Ámen.

Szerző: Ribárszki Ákos

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."