Napi igeKornélia, valamint Frigyes, Kamilla, Kunigunda

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
03

Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni... (1Móz 2,18(külső hivatkozás))

Amikor Jézus meglátta, hogy ott áll anyja és az a tanítvány, akit szeretett, így szólt anyjához: Asszony, íme, a te fiad! Azután így szólt a tanítványhoz: Íme, a te anyád! És ettől az órától fogva otthonába fogadta őt az a tanítvány. (Jn 19,26–27(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jn 16,29–33(külső hivatkozás) és Lk 11,37–54(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Érzékelhető-e Isten jelenléte? Megtapasztalható-e az érzékszerveinken keresztül? Olyan kérdések ezek, amelyek mindig is foglalkoztatták az emberiséget, és valószínűleg mindannyian elgondolkoztunk már rajtuk. Ugyanakkor néha az az érzésem, mintha túlbonyolítanánk a válaszokat. Teológiai fogalmakban gondolkozunk, ha kell, segítségül hívjuk a szakirodalmat is, miközben az ige sokszor egyszerűbb és érthetőbb válaszokat tartogat számunkra.
Nincs ez másképpen ma sem. Érzékelhető-e Isten jelenléte, szeretete, törődése? Persze! Isten gondoskodik rólad a körülötted lévő embereken keresztül. Hálásak lehetünk azért, hogy Isten szeretete testet ölthet egy-egy gyermeki vagy házastársi ölelésben, egy baráti jó tanácsban, a másik gyülekezeti tag biztató szavaiban. Isten egymásra bíz bennünket, így válhatunk az ő szeretetének eszközeivé. Természetesen ez felelősséggel is jár, éppen ezért fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy vajon komolyan tudjuk-e venni ezt a küldetést. Továbbadjuk-e azt a szeretetet, amelyben Isten rajtunk keresztül szeretné részesíteni a másik embert? Vajon érzékelhetővé, megtapasztalhatóvá tesszük-e az isteni jelenlétet, vagy kibújunk a felelősség alól? Isten azt szeretné, ha érezhetnénk, hogy ő mellettünk van, egészen közel hozzánk. Emlékeztessük hát erre egymást!

*

Szerető mennyei Atyánk! Köszönjük, hogy társakat adsz mellénk. Társakat, akiken keresztül érezhetjük szeretetedet, törődésedet és gondoskodásodat. Kérünk, add, hogy mi magunk is a te szereteted eszközei lehessünk mások felé. Tegyél képessé arra, hogy vigasztaljuk a szomorkodókat, erősítsük a gyengéket, hogy felkaroljuk az elesetteket, és együtt tudjunk örülni azokkal, akiknek örömük van. Ámen.

Szerző: Csadó Balázs

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."