Napi igeKlotild, valamint Károly, Tóbiás napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
03
Napi igék

Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül, szamárcsikó hátán. (Zak 9,9b)

Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. (Mt 5,5)

Olvasmányok

ApCsel 18,1-111Móz 27,1-29

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Már nem tudom, mikor és hogyan történt, de ez a boldogmondás lett életem vezérigéje. Egyszer csak ott volt. Megkérdezték, melyik a legfontosabb ige számomra, és én azonnal rávágtam: "Boldogok a szelídek..."

Azóta is keresgélem ennek a szónak a valódi értelmét, esszenciáját. A szelíd ember nem akar erőszakkal, háborús eszközökkel élni céljai elérése érdekében. A szelíd ember nem "nyúlbéla", hanem rettentő bátor, mert hangos szóra is mer lefegyverző kedvességgel felelni. A szelíd ember nem halvérű, csak éppen nem engedi, hogy a harag eluralkodjon rajta. A szelíd ember bölcs is, mert egyben tudja látni a mennyeit és a földieket, és ez segít neki, hogy szeretni tudjon ott is, ahol nagyon nehéz.

Jézus. Az ő alakjában, életében és halálában a szelídség is testté lett. Pontosan azt tette, amit Zakariás sok száz évvel korábban megjövendölt a Messiásról. Olyan királyként vonult be Jeruzsálembe, aki nem páncélban, karddal, harci kocsin érkezik a fővárosba, hanem szamáron, szelíden és alázatosan, hogy előre megmutassa: ő másféle diadalt fog aratni. Mert a főgonosszal való végső küzdelmet csak így, a szelídség lelkével, erő és harc nélkül lehet győzelemre vinni.

*

Istenem, segíts, hogy a mai napon a Krisztustól tanult szelídséggel tudjak jelen lenni a családomban, a munkahelyemen, az iskolában és mindenhol, ahová csak megyek. Add, hogy szelídlelkűség hassa át emberi kapcsolataimat, és így épülhessen a te országod közöttünk, bennünk. Ámen.

Szerző: Sághy Balázs

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."