Napi igeKlára napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
12
Napi igék

Igazságot szolgáltat az elnyomottaknak, kenyeret ad az éhezőknek ... az Úr. (Zsolt 146,7)

[Jézus] vette a hét kenyeret, hálát adott, megtörte és tanítványainak adta, hogy tegyék eléjük. Ők pedig a sokaság elé tették. (Mk 8,6)

Olvasmányok

Ef 4,25-32Jn 10,22-30

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Ha végignézek a világon, járványon túl, de még az apokalipszis előtt, mondhatom, marha fontos dolgokkal vagyunk elfoglalva globálisan. Nagyszerű, hogy a Tesla ott, ahol épp van, sokkal kevésbé terheli meg a környezetet, csak a fejlesztés és fenntartás milliárdjai mellett még nem oldottuk meg az akkumulátorok gyártásának és hulladékká válásának iszonyatosan mérgező problémáit. Nagyszerű, hogy személyre szabott élményt kínál a világháló, közben elképesztő bevételeket termelünk a netes reklámhordozóknak. Költjük és termeljük a pénzt, dübörög a gazdaság: okosóra-okosékszer, 3D-nyomtatás, Új Selyemút, marsjárók és így tovább…

Odajön a kisfiam, megkérdezi, hogy ha ennyi mindenre jut pénz, akkor miért vannak még éhező, szomjazó emberek? Reflexből válaszolok, hogy az etetésük nem termel profitot – bár a legszegényebb országban is érdemes szándékosan háborút kirobbantani, az mindig jó üzlet…

Hogyan segíthetnék? Nem elég, hogy hívő reménységgel várom, hogy majd Isten rendbe teszi az elnyomottak, az éhezők, a foglyok ügyét. Én hogyan változtathatnék a világon? Elmesélem a kisfiamnak, hogy általában elég egy darabka kenyér és egy falat hal is. Furcsa, de a végén jut mindenkinek. Talán más gyerek is megérti Jézust, és van remény a jövőben.


*

Az értünk, helyettünk és velünk együtt szenvedő Krisztus adja mindannyiunknak a bölcsességet, hogy tudjuk, mi az elég, és hogy a legjobb dolgok valóban ingyen vannak. Ámen.

Szerző: Novotny Dániel

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."