Napi igeKázmér,Adorján, Adrián, Adrienn, Matild, Zorán

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
04

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11(külső hivatkozás))

Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy [Krisztusban] lakjék, és hogy általa békéltessen meg önmagával mindent a földön és a mennyben úgy, hogy békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által. (Kol 1,19–20(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 1Jn 1,8–2,2(3–6)(külső hivatkozás) és Lk 18,31–43(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

A tavasz kezdetén a közeli hónapok tervezése jár a fejünkben. Ilyenkor határozzuk el, mit ültetünk a kertbe, amit gondozni fogunk, hogy majd begyűjtsük a termést. A nyári programokat is szervezzük. Sokan már lefoglalták helyüket szállodákban, üdülőkben, hogy egy-két hétre kiszakadjanak a hétköznapok rutinjából. Lassan körvonalazódik az is, hogy a gyermekek melyik iskolában kezdik el vagy folytatják szeptembertől tanulmányaikat. Nagy felelősséggel járó döntéseket kell hoznunk, amelyek hosszú időre meghatározzák utunkat a világban. Terveink viszont mindaddig csak álmok és vágyak maradnak, amíg azokon nem nyugszik Isten áldása. Nemegyszer tapasztaljuk, hogy az ő akarata felülírja elképzeléseinket.
Tavaly ilyenkor még nem tudtuk, hogy néhány nappal később olyan folyamat kezdődik el a koronavírus terjedésével, amely arra kényszerít, hogy átgondoljuk eddigi életünk tempóját, tartalmát és minőségét. Olyan értékek bukkantak elő, amelyek mellett eddig figyelmetlenül elsuhantunk. Isten különös eszközt használt, hogy felnyissa szemünket. Megértettük, hogy nem romlást tervez, hanem reményteljes jövőt készít nekünk. Ezt ragadhatjuk meg Krisztusban, a mi Urunkban. Benne bízva bátran tervezhetünk. Ő szeret, és a javunkat akarja. Nem rontja el örömünket, hanem megadja, ami a kedvünkre való.

*

Urunk! Te ismered szívünk titkait. Tudod, mire vágyunk, mit szeretnénk elérni. Mutasd meg nekünk, ami javunkra válik, és áldj meg jó előmenetellel. Add, hogy alázattal elfogadjuk, amikor nemet mondasz kéréseinkre. Készíts fel minket a te terveid megvalósítására. Fegyverezz fel erővel, hittel és szeretettel, hogy a te akaratod szerint éljünk és munkálkodjunk a világban a te dicsőségedre. Ámen.

Szerző: Vető István

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."