Napi igeKatalin, valamint Alán, Aliz, Erzsébet, Kitti

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
25
Napi ige Katalin, valamint Alán, Aliz, Erzsébet, Kitti

Csak nálad talál irgalmat az árva. (Hós 14,4b(külső hivatkozás))

Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. (Ef 2,19(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 1Thessz 5,9–15(külső hivatkozás) és 2Thessz 2,1–12(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Kurt Vonnegut az Ötös számú vágóhídban különös gondolatot fogalmaz meg az evangéliumokkal és a nagyheti eseményekkel kapcsolatban. Az egyik szereplő arra a kérdésre keresi a választ, hogy miért tudnak a keresztények olyan könnyűszerrel kegyetlenné válni. Elgondolkodik, hogy ha az evangéliumok legelején nem derül ki Jézusról, hogy milyen fontos személy, az élő Isten Fia, akkor az egész történet érdektelen, hiszen egy senkivel könnyedén meg lehet csinálni mindazt, amit Jézussal, simán meg lehet ölni, a legtermészetesebb dolog, senkit sem érdekel. A következtetés: „Mielőtt megölsz valakit, győződj meg teljes biztonsággal, hogy nincsenek-e az illetőnek jó összeköttetései. Így megy ez.”
Az árvának senkije sincs. Nincs családja, rokonsága, nincsenek jó összeköttetései. Nincs védőhálója, nem számíthat senkire. Kiszolgáltatott. Ma már alig értjük, hogy micsoda csapást jelentett az ókorban, a mediterrán világban család nélkül lenni. Sőt most sokan menekülnek ilyen-olyan módon a családjuktól, az „egyedül is tudsz boldogulni” sikersztori nagyon csábító. De azért a megfelelő összeköttetésekre, kapcsolati tőkére mégis odafigyelünk.
Jézus, bár Isten Fia, mégis az árvákkal vállal közösséget a keresztfán. A halál legyőzése nekik kínálja az élet lehetőségét. Kegyetlenségre hajlamos világunkban naponta az újrakezdés, a talpra állás, az új élet lehetőségét kínálja.

*

Ha elborít a sötétség, körbevesz a kegyetlenség, úgy érzed, minden összeesküdött ellened, menekülj a mennyei Atya szeretetébe, nála találj irgalmat, békességet, szabadulást. Ámen.

Szerző: Novotny Dániel

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."