Napi igeKatalin, valamint Alán, Aliz, Erzsébet, Kitti

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
25

Kelyhekből isszák a bort, és finom olajjal kenik magukat, de József romlásával nem törődnek. (Ám 6,6)

Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet. (1Tim 6,17–19)

Olvasmányok: 1Kor 3,9–15 és 2Pt 3,1–9

 

Lelki útravaló a mai napra

Szuper autó, csodaszép ház, csinos ruhák, külföldi nyaralás – ha ezeket meglátom, már elönt az irigység. „Nekem miért nem lehet ilyen életem?” „Honnan szerezhette ezt a temérdek pénzt?” „Biztos nem becsületes úton gazdagodott meg!” Sok ilyen gondolat fut át rajtunk, amikor gazdagsággal találkozunk. Persze rögtön el is szégyelli magát az ember, hogy lehet ennyire irigy. Miért nem vagyok megelégedve azzal, amim van? Pedig mindenem megvan! Van munkám, házam, autóm, csodálatos családom. Kell ennél több? Jó meghallani az ige tiszta üzenetét, amely nem elutasítja a gazdagságot, hanem lehetőségként tekint rá.

Milyen jó lenne, ha érthetnénk ezt a gondolatot, és élnénk! Érteni azt, hogy a gazdagság nem csak anyagi javakhoz kötött. Mindannyian gazdagok vagyunk, csak más és más területen. Valaki anyagi gazdagságban él, valaki szellemi, lelki gazdagságban, megint mások tehetséggel lettek elhalmozva.

A kérdés az, felismerem-e saját gazdagságomat, és az ige alapján meglátom-e a lehetőséget, hogy jót tegyek. Az élet egy önismereti út, amelynek vége találkozás az adományozóval.

*

Mennyei Atyám! Köszönöm, hogy gazdaggá tettél. Mert adtál tehetséget, kitartást, szeretetet, szívet, családot és sokféle tulajdonságot. Mert elárasztottál gondviselő szereteted jeleivel. Tudom, gazdag vagyok, és ezzel szolgálni szeretnék. Segíts, hogy megtaláljam szolgálati helyemet. Ámen.Szerző: Pongráczné Győri Boglárka

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."