Napi igeJusztina, valamint Kozima, Kozma napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
26

Én veled leszek – így szól az Úr –, és megszabadítalak. (Jer 30,11a)

Első védekezésem alkalmával senki sem volt mellettem, mindenki elhagyott. Ne számítson ez bűneik közé! De az Úr mellém állt, és megerősített… (2Tim 4,16–17a)

Olvasmányok: Mk 12,41–44 és 2Kor 10,1–11

 

Lelki útravaló a mai napra

Nincs annál nagyobb fájdalom, mint amikor egyedül marad az ember. Amikor úgy érzi, nincs, aki mellé állna, nincs, aki bátorítaná. Ezért tartozik a legnagyobb fájdalmak közé a válás, a magányos betegágy vagy a gyász.

Pál tudta, hogy nem lesz könnyű az élete, hiszen maga Jézus mondta, hogy megtapasztalja mindazt, amit ő tett Jézus követőivel szemben. Ám a nehéz úton volt vigasza: a társai, akikre mindig számíthatott. Azaz majdnem. Amikor először került olyan helyzetbe, hogy hitét meg kellett védenie, nem volt külső támasza, senki sem volt mellette. A támaszt belülről kellett megtapasztalnia. Meg is tapasztalta, az Úr nem hagyta magára.

Amikor egyedül, magányosan vagyunk, amikor még a hozzánk legközelebb levő emberek sem akarnak vagy tudnak mellettünk állni, akkor ne csüggedjünk, mert nekünk is van támaszunk belülről: az Úr maga. Szentlelkével ad erőt, mint pünkösdkor a tanítványoknak, akik bátran hirdették a rájuk bízott üzenetet, pedig tudták: ellenük többen vannak, mint mellettük. A Lélek lett a támaszuk, az erejük, a bátorságuk. Az a Lélek, aki megerősítette Pált, az egyházatyákat, a reformátorokat, azokat, akik a hitet továbbadták nekünk. A Lélek ugyanaz. Sosem vagyunk egyedül!

*

„Drága Szentlélek, jöjj, bátorítónak jöjj!
Drága Szentlélek, jöjj, bátorítónak jöjj!
Jöjj, és erősíts meg, jöjj, és szabadíts meg!
Drága Szentlélek, jöjj, bátorítónak jöjj!”
(Koczor György)Szerző: Pethő-Szűcs Mária

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."