Napi igeJeromos, valamint Honória, Hunor, Örs napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
30
Napi igék

Jobb a kevés az ÚR félelmével, mint a sok kincs, ha nyugtalanság jár vele. (Péld 15,16)

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van... (Zsid 13,5a)

Olvasmányok

1Móz 16,6b-14Mt 20,29-34

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Nem rajongok a fogyasztói társadalomért. Azt látom, hogy kínálatával, reklámjaival, megtévesztő manipulációival azt hiteti el velünk a világ, hogy csak akkor lehetünk boldogok, ha sok, nagyon sok pénzünk van, hatalmas házban lakunk, a legújabb okostelefonnal sétálunk, új és méretes autónk van... Az ezekért való hajsza képes tönkretenni bennünket. Közben azok, akik arról készítenek tananyagot, előadást, hogy miként lehetünk gazdagok, valóban dúskálnak a pénzben, mert mi képesek vagyunk fizetni a mindent megoldó képletekért. Mostanában inkább a minimalista életmódra törekszem. Elég, amim van. A legnagyobb kincsem, hogy leülhetek Jézus lábához, és hallgathatom őt, ahogyan Mária tette. Elégedett vagyok.

Nem magamtól fedeztem fel ezt a boldogságot. Jézus ültetett le, és ma is Jézus ültet maga mellé, ő beszélget velem, ő beszél hozzám, hogy felfedezzem az élet igazi értékeit. Különleges öröm, amikor észreveszem, hogy nem egyedül ülök ott. Vannak mások is, akik rátaláltak Jézusra, akikre Jézus rátalált. Ebben a közösségben igazán jól érzem magam. Egymást erősítjük. Minden vágyam az, hogy minél többen üljünk Jézus lábánál, és hallgassuk őt. Hiszem, hogy Jézus szava most is átformálja a világot, és képes változást előidézni bennünk.

*

Köszönöm, Uram, hogy mindenem megvan, amire szükségem lehet. Asztalomon kenyér, van mit innom, vannak ruháim, van fedél a fejem felett. Te adj hálás szívet, hogy elégedett legyek azzal, amit adtál nekem. Add, hogy jól tudjak gazdálkodni javaimmal, hogy azoknak is juttassak gazdagságomból, akiknek nem adatott ennyi jó. Ámen.

Szerző: Heinemann Ildikó

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."