Napi ige Janka, Zsanett, Ferdinánd, Hanna, Nándor

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
30
Napi igék

Talán kevés ehhez az ÚR ereje? (4Móz 11,23b)

Jézus mondja: Bizony mondom nektek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. (Mt 18,19)

Olvasmányok

ApCsel 4,23-311Móz 24,1-28

 

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

A Szentírás értelmezhető úgy is, mint a kevés és a sok feszültségének drámája. A kevés igaz és a sok bálványimádó, a sok csillag és a kevés felhő, a sok áruló és a kevés hűséges, a sok csata és a kevés béke, a sok kenyér és a kevés hal történetei tárulnak fel. És a sort folytathatnánk.

Egy olyan korban, mint amilyenben élünk, hihetetlen erőt adnak ezek a történetek, hiszen mai valóságunk is a sok és a kevés ádáz harcát mutatja. A többség, a széles út kényelmes tömege a soknak tapsol, mert a sok vonzó és tetszetős, és sikert ígér. Ezzel szemben egy szűk kisebbség, a keskeny út kicsinyei a kevésre esküsznek. Mert ők komolyan veszik a "kevésre van szükség, valójában csak egyre" (Lk 10,42a) jézusi igazát. Ez nem népszerű és nem időszerű igazság, de ha jobban belegondolunk, a mennyben az egy a legnagyobb szám, és az egyetértésben is elég a kettő, sőt Jézus jelenlétéhez is kettő vagy három elkötelezett szükséges.

Olyan jó lenne, ha a mai napon meg tudnánk ragadni a kevés evangéliumát! Az Örökkévaló erejét kérhetjük ehhez, aki ma is képes életünk "sokterápiájában" a kevéshez vezetni. A kevéshez, amely viszont örök, igazi, és értelme van. A kevéshez, amelyet imáinkban is megfogalmazhatunk. Ő megadja az egyetértést és a másikat is, akivel ketten már nem is vagyunk kevesek.

*

Urunk, sokszor kevés a hitünk, és azt érezzük, nem is elég. Hála neked, hogy a te erőddel, a te ígéretedbe kapaszkodva mégis bízhatunk abban, hogy megadod éppen azt, amire, akire szükségünk van. Taníts minket a mennyei matematikára, ahol te nem elszámolsz velünk, nem helyettünk számolsz, hanem számolsz velünk, számítasz ránk. Köszönjük jóságodat, köszönjük bizalmadat. Ámen.

Szerző: Gáncs Tamás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."