Napi igeIpoly, valamint Ince, Vitália napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
13
Napi igék

Hagytam, hogy verjék a hátamat, és tépjék a szakállamat. Arcomat nem takartam el a gyalázkodás és köpködés elől. (Ézs 50,6)

Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét! (Jn 1,29b)

Olvasmányok

Fil 2,(13)14-18Jn 10,31-42

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Ézsaiás sorait olvasva nem tudok nem Jézus szenvedéstörténetére gondolni. Annyira megrázóak a leírt szavak, hogy valósággal beléjük borzong az ember. Szinte kézzelfogható a fájdalom, a kín, mindaz a megaláztatás, amelyet Jézus értünk szenvedett el.

Emlékszem, amikor először láttam a Mel Gibson-féle Passiót, épp ezek a véres, kegyetlen részletek voltak, amelyek a leginkább megviseltek. Addig egyfajta idealizált kép élt a fejemben Jézus vallatásáról és kereszthaláláról. De mind a film, mind pedig ez az ige rámutat arra, hogy bizony valódi volt minden: a vér, a fájdalom és a kínok is. Ennek ellenére mégsem tehetetlenséget sugároz felém ez az ige, nem gyengeséget és kiszolgáltatottságot, nem egy vesztes Jézus képe rajzolódik ki előttem, hanem épp ellenkezőleg, mérhetetlen erőről tesz tanúbizonyságot.

Jézus nem menekül el, nem futamodik meg, még az arcát sem takarja el, hanem vállalja a megpróbáltatásokat, sőt a halált is. Mindezt azért, mert szeret bennünket. Persze sok helyen olvashatunk arról, hogy mennyire törődik az emberekkel, hogy milyen fontosak vagyunk neki, de ez az áldozatvállalás minden határon túlmegy. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy nincs olyan élethelyzet, amikor ne számíthatnánk rá, hiszen ő már bizonyította, hogy mennyire fontosak vagyunk számára.


*

Úr Jézus Krisztus! El sem tudom képzelni azt a szenvedést és megaláztatást, amelyet értünk vállaltál. Sőt még a te mérhetetlen szeretetedet sem bírja felfogni az elmém. Egyszerre vagyok hálás, és fog el a borzongás, amikor kereszthalálodra gondolok. Azt érzem, hogy nem vagyok méltó erre a hatalmas áldozatra, mégis hálát adok, hogy te felvállaltad mindezt, hogy mi megmenekülhessünk. Ámen.

Szerző: Csadó Balázs

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."