Napi igeIda, valamint Dalida, Márton napja

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
13

Tisztítsd meg szívedet a gonosztól, ó, Jeruzsálem, hogy megszabadulhass! Meddig maradnak még benned álnok gondolataid? (Jer 4,14(külső hivatkozás))

Keresztelő János mondta: Teremjetek hát megtéréshez méltó gyümölcsöket... (Lk 3,8a(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jób 42,7–13(14–17)(külső hivatkozás) és Kol 2,8–15(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Fehérvasárnap hetében vagyunk, amelyre még nagyon erősen árad a feltámadás fénye. „Fényes hét” – így hívták eleink húsvét hetét, amikor mindennap szólt még köszöntésként a bűnön és halálon győztes Krisztust dicsőítő csatakiáltás: „Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt! Halleluja!”
Mi hát ez az ünneprontás: a tisztulásra megérett, gonosszal telt szívről, fogságról, engesztelhetetlen álnokságról? Mi ez a sötétség? Talán már elfelejtettük, hogy pár napja még azt ünnepeltük: Krisztus azért jött, hogy az ördög munkáit lerontsa? Ennyire könnyen felejt a szívünk?
Azt mondom: még ennél is könnyebben. Az én szívem legalábbis nagyon feledékeny. Elalszik. Naponként, mint a testem. Állandóan ébresztgetnem kell: te Krisztus térfelén játszol! Az ő seregébe tartozol! És bár magamtól nem tudok Krisztusban hinni, sem nála megmaradni, de áldott Szentlelkével a szívembe költözik, kezelésbe vesz. Átformál, hogy életem megtéréshez méltó gyümölcsöket teremjen.
A telefonomról gyakran hallgatom és imádkozom Luther litániáit reggel, délben és este. És ahogy megszólítom Istent, és lelkemet hozzá emelem, ő átmossa, tisztítgatja szívemet. Fénye átvilágítja a bennem levő sötétséget. És tudok újra úgy nézni a világra – azzal a friss és kíváncsi, reményteli pillantással, „mint a ma született csecsemők”.

*

„Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! Teljesen mosd le rólam bűnömet, és vétkemtől tisztíts meg engem! […] Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem! Ne vess el orcád elől, szent lelkedet ne vedd el tőlem! Vidámíts meg újra szabadításoddal, támogass, hogy lelkem készséges legyen!” (Zsolt 51,3-4.12-14a)

Szerző: Voelkerné Kovács Márta

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."