Napi ige Húsvét utáni hatodik vasárnap (Exaudi)Eszter és Eliza, valamint Hanna, Mária, Marietta

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
24

De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged. (Zsolt 130,4)

Ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. (Kol 3,13b)

Húsvét utáni hatodik vasárnap (Exaudi)

Olvasmányok: Jn 16,5–15 és Ef 3,14–21

Lekció: Jn 15,26–16,4
Jer 31,31–34

Igehirdetési ige: 2Tim 2,1–17a

 

Lelki útravaló a mai napra

Emberi kapcsolatok, emberi közösségek legnehezebb kérdése a megbocsátás. Megbántok valakit, engem bántanak meg, ártok valakinek (akarva vagy akaratlanul), bennem tesznek kárt. Nap mint nap megtörténik a családban, a munkahelyen, mindenütt, ahol emberek közt vagyunk. Bocsánatot kérni, és várni a megbocsátást, illetve megbocsátani az ellenem vétkezőnek: mindkettő az emberi hiúságot sérti valahol, mindegyiket nehéz kimondani.

Jézus isteni hiúságát nem sértette, hogy vétkeinket magára vegye, és halálában és feltámadásában Isten bűnbocsátó kegyelmét közvetítse az ember felé. Ha erre a földig hajoló, önmagát megalázó mozdulatra tekintünk, számunkra is könnyebb lehet kimondani ezt a két szót embertársaink felé: „Bocsáss meg!” és „Megbocsátok neked”.

Jézus földi élete során is számtalanszor gyakorolja a megbocsátást, bűnösök, paráznák és vámszedők között. Ezzel példát ad számunkra, majd a Miatyánk imádságban is tanítja: úgy várhatjuk, kérhetjük Urunk bűnbocsátó szeretetét, ha mi is irgalmasságot gyakorolunk embertársainkkal szemben. Ha megtapasztaljuk, milyen hatalmas dolog átélni, hogy nekünk megbocsátottak, mi is könnyebben tudunk megbocsátani másnak.

*

Drága Úr Jézus Krisztus!
Elmondhatatlanul sok vétkemet bocsátottad meg, és nem marasztaltál, nem ítéltél el. Csak annyit mondtál, nem ítélsz el, menjek, és többé ne vétkezzem. De én erre sem vagyok képes. És te megbocsátottál ismét nekem. Bárcsak ennek a szeretetnek a töredéke lenne meg szívünkben a nekünk ártó embertársaink felé! Ámen.Szerző: Keczkó Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."