Napi ige Húsvét ünnepe után 1. vasárnap (Quasi modo geniti)Leó és Szaniszló, valamint Glória, Laura, Leona

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
11

Ha gyarapszik is vagyonotok, ne bizakodjatok el! (Zsolt 62,11b(külső hivatkozás))

Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is. (Mt 6,21(külső hivatkozás))

Húsvét ünnepe után 1. vasárnap (Quasi modo geniti)

Olvasmányok: Jn 20,19–20(21–23)24–29(külső hivatkozás) és 1Pt 1,3–9(külső hivatkozás)

Lekció: Jn 20,19–29(külső hivatkozás)
Ézs 40,25–31(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: 2Kor 4,10–14(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Kincs, ami nincs. Illetve csak úgy tűnik, mintha lenne. Vagyon, tárgyak, birtokolható javak, a mulandóság hírvivői. Sokan mindent megtesznek a semmiért. Kevesen vannak, akik a keskeny utat szeretik, és a tű fokán még éppen hogy épen átférnek. Ez a kincs látványos, zajos, hatalmas. És képes arra, hogy pótcselekvéssé silányítsa az emberi létezést. Amikor a kincs a cél, nem pedig a cél a kincs. De van egy jézusi alternatíva is. Csendes, szerény, kicsiny, amely tétet ad a mondatainknak, tetteinknek.
Kincs, ami van. Filmcím helyett valóság. Ami meghatároz, ami befolyásol, ami viszonyítási pont a döntésekben. Kincs, ami a miénk lehet. Mindenkié. Nem kell hozzá titkos térkép, de még lakatlan sziget vagy kalózhajó sem. Kincs, ami nem megörökölhető, nem megvásárolható, nem kikényszeríthető vagy kiprovokálható. Mert ez a kincs: van. Isten adja. Nem kell érte lobbizni vagy ismerni valakit, aki ismer valakit, aki elintézi, hogy megkapjuk. Isten adja. Ő mondja ki. Az ő szava. Ami ma lehet, hogy éppen rajtad keresztül szólal meg. „Van örök kincsünk becsesebb?” Nincs. Jézus nem véletlenül mondja, hogy igazán azok boldogok, akik hallgatják és megtartják Isten igéjét. Akik megbecsülik a kincset. A kincset, ami van. Szívügy ez. Kincskeresők, sorakozó!

*

Urunk, Istenünk! Ne hagyd, hogy elhiggyük, hogy a látszat és a valóság ugyanaz. Éleslátást kérünk, nehogy aranynak nézzük, ami valójában bizsu. Ámen.

Szerző: Gáncs Tamás

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."