Napi igeHuba, valamint Bernát, Lajos, Marián napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
19
Napi igék

Ragaszkodik hozzád lelkem, jobboddal támogatsz engem. (Zsolt 63,9)

Pál írja: Mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze… (2Tim 1,12)

Olvasmányok

Jer 1,11-191Krón 15,1-16.25-29

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Valamiben hinni kell. Mindenki hisz valamiben. Ezek és hasonló mondatok állandóan elhangoznak a hittel kapcsolatban. Erre építik sokan azt a világnézetet, amelyet több vallás összemosásával tartanak saját hitük tárgyának. Amelyben megfér egymás mellett Jézus és a babona, az egyistenhit és a távol-keleti vallások mindent befogadó gyakorlata.

Pál apostol egészen határozottan szólal meg: tudom, kiben hiszek! Pál számára az az Isten, akit megismert vallásos zsidó neveltetése kapcsán, az a Krisztus, akivel találkozott a damaszkuszi úton, elegendő volt hite mögötti élő fedezetnek. Ebben az Istenben hitt Pál. És benne hiszünk mi is. A kegyelmét számtalan módon megmutató Urunkhoz ragaszkodik lelkünk. Nem pusztán azért, mert ő támogat, mintegy viszonzásként. Sokkal inkább azért, mert tudjuk, hogy mindent tőle kaptunk.

Dicsekedhetünk sok mindennel, de nehéz lenne azt gondolnunk, hogy Istenünknek ne lenne köze mindahhoz, amit kaptunk. Mert ő az, aki bennünket támogat. Ő az, aki bennünket segít naponként. Tudom, benne hiszek!


*

Uram! Oly sokszor kerít hatalmába a kételkedés és a kishitűség. Pedig te végtelen hatalmadat mutattad meg nekünk, és azzal segítesz minket naponként. Kérünk, Urunk, Szentlelked erősítse bennünk a hitet naponként. Add, hogy szereteted ereje lendítsen újra és újra a jóra. Add, hogy teremtő, támogató valóságod legyen jelen mindig életünkben hitünk által. Ámen.

Szerző: Nagy Zoltán

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."