Napi igeHelén, valamint Beatrix, Celeszta, Ila, Ilona

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
14

Boldog az, akinek Jákób Istene a segítsége, és Istenében, az Úrban van a reménysége... (Zsolt 146,5(külső hivatkozás))

Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket. (Lk 21,19(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Mt 8,14–17(külső hivatkozás) és Lk 12,1–12(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

„Boldog az, akinek Jákób Istene a segítsége!” Egy boldogmondás, amely megszokott ószövetségi szófordulattal beszél az Úrról mint „Jákób Istenéről”, ugyanakkor egy nagyszerű ígéret, amelyet mintha az ősatya történeteinek margójára íratott volna Istenünk.
Isten Jákób Istene is. Egyetlen kifejezés, és mégis tucatnyi eseményt idéz fel, amelyekben körvonalazódik Isten csodálatra méltó hűsége és bölcsessége, miközben egy ősatyát segít végig életútján.
Boldog az, aki mer a Jákóbot megsegítő Isten ígéretében bízni: „Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy…” (1Móz 28,15a) Áldott ember az, aki múltja gyógyítását, áldást remélve vállalja a hit tusakodását a maga életének Jabbók-gázlójánál (1Móz 32,23). Örülhet az az ember, aki ugyanabban az Úrban reménykedik, mint aki egykor a „csalóból” (Jákób) „Isten harcosát” (új neve: Izrael) formálta ki Lelkével (1Móz 32,29).
Jó dolga van annak az embernek, aki abba a nagylelkű Istenbe veti reménységét, aki rossz csípője, József iránti elkényeztető szeretete és minden hibája ellenére hordozni tudta és akarta egész életében Jákóbot, és megáldotta gazdagon. „Boldog az, akinek Jákób Istene a segítsége!”

*

Teremtő, megváltó, megszentelő Istenem! Köszönöm, hogy az én Istenem is vagy. Lenyűgöz a gondolat, hogy tagja lehetek annak a nemzedékeken át tartó sornak, amelyben az ősatyák is állnak. Bátorsággal tölt el, hogy ahogy velük tettél jót, úgy fordulsz az én életem felé is. Reménységgel tölt el, hogy a nekik adott ígéretekből én is részesülhetek. Kérlek, váltsd valóra ez a boldogmondást ma rajtam! Ámen.

Szerző: Sefcsik Zoltán

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."