Napi igeHedvig, valamint Ignác, Margaréta, Margit napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
17

Most pedig, Izráel, mit kíván tőled Istened, az Úr? Csak azt, hogy Istenedet, az Urat féld, járj mindenben az ő útjain, szeresd őt, és szolgáld az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből… (5Móz 10,12)

Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói… (Jak 1,22)

Olvasmányok: Mt 5,17–24 és Jer 16,1–13

 

Lelki útravaló a mai napra

Az egyházban (értsd: egyetemes kereszténység) nagyon sokféleképpen gondolkodnak a hívő emberek az Istenhez való kapcsolódás mikéntjéről. Ebben a nagyon színes kavalkádban a két véglet a hit és a cselekedetek. Az egyik véglet szerint a hit minden, a tettek nem számítanak, hiszen az Úrnak megfelelni nem lehet. A másik véglet pedig a tetteket emeli magasabbra, miszerint meg kell tenni, amit (vélten vagy valósan) az Isten kér tőled, és akkor rendben vagy.

Ezekkel a radikális szélsőségekkel szemben a Biblia egy nagyon életszagú és jóízű egységet, harmóniát képvisel, amelyben a hit és a tettek kéz a kézben járnak a hétköznapokban. Ha helyén kezelem, akkor mind a tetteknek, mind pedig a hitnek megvan a maga szerepe és „funkciója” a keresztény életben. De egy biztos: nincsen hit azt követő tettek nélkül. A hitnek ugyanis van látszatja. Nem csupán belső folyamat, hanem külső jelekben is megnyilvánul.

Kapcsolódjunk Istenhez a hitünkön keresztül, amely által kapjuk az üdvösség ajándékát, de kapcsolódjunk a tetteken keresztül is, amelyek tetszenek az Istennek, s embertársainkat őfelé vezethetik.

*

Áldjon meg téged az Isten igaz és szilárd hittel, amelyet tőle kaptál ajándékba.
És áldjon meg igaz és tiszta tettekkel, amelyeket te tudsz ajándékba adni másoknak.
Ámen.Szerző: Kovács Viktor

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."