Napi igeGyöngyi, valamint Ignác napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
23

Ehetsz jóllakásig, és áldani fogod Istenedet, az Urat... (5Móz 8,10(külső hivatkozás))

Akár esztek tehát, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! (1Kor 10,31(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Péld 3,1–8(külső hivatkozás) és Lk 13,18–21(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

A Második Törvénykönyv a Törvény megismétlése, latinul Deuteronomium, a héber neve a könyv első szava alapján Dvárim, azaz „beszédek”. Protestáns berkekben ezt hívjuk Mózes ötödik könyvének. Ez a név számomra kevesebbet mond, mint a latin vagy a héber eredeti. Kicsit olyan a hatása (az elnevezésnek és nem a könyvnek), mintha Mózes nekiült volna halála után még egy ötödik könyvet is írni, vagy mint Douglas Adams, az ismert angol sci-fi író legismertebb trilógiája, amely nem három, hanem öt kötetben jelent meg (Galaxis útikalauz stopposoknak).
Isten törvényei azonban igen hasznosak a megismétlésre és az összegyűjtésre, talán csak a négy evangéliummal van még inkább így…
A Második Törvénykönyv 8. fejezetében az ígéret földjéről olvasunk, ahol a legjobb dolgok várnak az emberre. Azonban ha az egész fejezetet elolvassuk, látunk egy édenkertihez hasonló intelmet is: élvezheted az ígéret földjét, de tartsd meg az Isten parancsait. Ide kapcsolódnak Pál apostol intelmei, aki nagyon hasonlót üzen a korinthusi gyülekezetnek és nekünk, a korinthusiak 21. századi szellemi utódainak: ha bármit úgy tesztek, hogy az nem az Isten dicsőségére van, hordoznotok kell a következményeket!
Nem tetszik az üzenet? Gondold át, kinek a dicsőségét keresed: Istenét vagy a magadét. Hordozd a következményeket!

*

„Áldjátok az Urat, mert jó, és mindörökké megmarad az Ő irgalmassága. Ő megadja táplálékát az állatnak, a hollófiaknak, melyek hozzá kiáltanak. Nem a paripák erejében telik az ő kedve, nem is az ember termetében gyönyörködik, hanem azok kedvesek az Úrnak, akik őt félik, és az ő kegyelmében reménykednek.” (Luther Márton)

Szerző: Gerlai Pál

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."