Napi igeGusztáv, valamint Marcell napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
16

Az Úr védelmez téged, az Úr a te oltalmad jobb kezed felől. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. (Zsolt 121,5–6(külső hivatkozás))

Jézus így imádkozott: Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. (Jn 17,15(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Mt 6,6–13(külső hivatkozás) és Lk 5,27–32(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Mindannyiunkat érnek veszedelmek, amelyek váratlanul törnek ránk, és amelyeket nem tudunk sem kikerülni, sem sebek nélkül átvészelni. Félelmetes, kilátástalannak tűnő helyzetek, elhordozhatatlannak érzett krízisek ezek. Minden figyelmünket, erőnket gúzsba kötik, megbénítanak.
Isten nem véletlenül irányítja figyelmünket önmagára, a még nagyobbra. Az ő üzenete ezekben a helyzetekben is egyértelmű, vigasztaló, bátorító: nem maradtunk egyedül. Ő velünk van. Ő a Mindenható, aki védelmezőként, őrzőként tartja kezében az életünket, de az életkörülményeinket is. Semmi sem történik velünk a tudta nélkül, nem vagyunk kiszolgáltatva semmilyen életünk ellen ható hatalomnak.
Teljes biztonságban vagyunk, még akkor is, ha ezt a sötétségjárásunkban éppen nem látjuk. Ennek tudatosításáért, új erőért, az életért üzen, szól, cselekszik. Önmagát ragyogtatja fel előttünk – kegyelmesen: a biztonságunk nem tőlünk, a mi hitünktől vagy akaraterőnktől függ, hanem az ő döntésétől. Márpedig ő szeretettel döntött már mellettünk, az életünkről. Erre a nagyobbra érdemes feltekintenünk mélységeinkben!

*

Mennyei Atyánk! Hálát adunk neked, hogy te fogod a kezünket. Nem engeded el életünket egy pillanatra sem. Szeretettel vigyázod zarándoklatunkat a hozzád vezető életutunkon. Segíts, hogy ne veszítsük el tekintetedet a mélységeinkben sem! Őrizz meg minket attól a sötétségtől, amelyben nem vesszük észre a „még nagyobb” ragyogását – téged. Ámen.

Szerző: Eszlényi Ákos

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."