Napi igeGéza, valamint Cézár, Tarcal napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
25

Menedékem és szabadítóm, megszabadítasz az erőszaktól. (2Sám 22,3b(külső hivatkozás))

Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 8,38–39(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jak 4,1–10(külső hivatkozás) és Lk 11,1–4(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

A mai nap 2000 óta a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Milliók életét nyomorították és vették el egy istentelen eszme vezérletével. Egyházunk is szenvedett a nyílt támadásoktól, a hitvalló emberek meghurcolásától, államosítástól és a belső bomlasztástól. Utóbbi részleteit tárja elénk – néhol megrázó módon – a Háló című kötetsorozat.
Dávidra rátört a belső ellenség Saul vezetésével és az idegen filiszteus sereg. Szorongatottságában egyedül Isten erejében bízhatott, akinek segítségével legyőzte ellenségeit. Hálaéneket zengett Isten nagyságáról, és gyönyörűen szólítja őt menedéknek és szabadítónak, aki megmenti az erőszaktól. Az erőszak a diabolikus hatalmak végső eszköze a hívőkkel szemben. A korai keresztyénség diadalmenetét sem tudták másként hátráltatni, mint úgy, hogy az aréna vadjai elé terelték az ártatlan embereket.
Pál hitvalló szavai az evangéliumot zengik Isten szeretetéről, amely Jézus Krisztusban, a mi Urunkban jelent meg. Tőle semmi és senki, még a sátán sem választhat el minket. Gondoljunk keresztyén vértanú testvéreinkre, az evangélikus mártírokra, a kommunizmus áldozataira és napjaink üldözött keresztyénjeire közel és távol. Az istentagadás mérgezett forrásából előbb-utóbb erőszak fakad. Halljuk meg a mártírok hangját! Vessük el a közömbösséget!

*

Adj, Urunk, a kommunizmus áldozatainak Isten békéjében való megnyugvást. Add, hogy ilyen embertelen tragédia ne forduljon elő többé! Éberséget kérünk, hogy ma is felismerjük a világban a mérgező istentelenség veszélyét. „Istenünk, újíts meg bennünket! Ragyogtasd ránk orcádat, hogy megszabaduljunk!” (Zsolt 80,4) Ámen.

Szerző: Gregersen-Labossa György

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."