Napi igeGerzson, valamint Margaréta, Margit, Petra napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
22

Ti azt mondjátok: Nem következetes az Úr. Figyeljetek ide, Izráel háza! Én nem vagyok következetes? Inkább ti nem vagytok következetesek! (Ez 18,25)

Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,8–9)

Olvasmányok: Mt 13,31–35 és 1Kor 11,2–16

 

Lelki útravaló a mai napra

Leránt magával a bűn. Nem kérdezi: akarsz-e jönni? Nem kéri: gyere velem! Nem mond semmit, csak húz lefelé – hol hirtelen, szinte észrevétlenül; hol lassan, ellenállhatatlanul. És nincs más, csak bizonytalanságot növelő sötétség és dermesztő hideg.

Távol vagyok tőled, Istenem. Nem érzem melengető szeretetedet, nem látom az utamat megvilágító fényességedet… Távol vagyok tőled, túlságosan távol. Gyötör a hiányod, a szavaid helyett csak némaság vesz körül. Megpróbálok hozzád kiáltani, de csak halk nyöszörgés hagyja el a szám.

Segíts rajtam! Ne hagyj magamra bűneimmel, mert végleg elveszek. Ne maradj távol tőlem! Ott akarok lenni melletted, egészen közel, hogy megérinthesselek, hogy halljam biztató szavaidat. Kérlek, Istenem, engedd meg, hogy leboruljak előtted, hogy odaüljek lábaidhoz. Tisztíts meg engem! Szabadíts meg irgalmaddal! Tedd rám áldó kezedet, kérlek, ölelj át szereteteddel!

*

Halld meg, Urunk, elhaló hangunkat, amikor a bűn mélységéből szólítunk téged. Kérünk, szabadíts meg minket mindattól, ami távol tart tőled, és add meg közelséged óvó jelenlétét. Kérünk, vegyél körül kegyelmeddel, és ne engedd, hogy messze eltávolodjunk tőled. Közelséged éltet minket! Ámen.Szerző: Vladika Zsófia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."