Napi igeGellért és Mercédesz, valamint Gerda napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
24

Mert a legkisebbtől a legnagyobbig mindenki nyereséget hajhász, a prófétától a papig mindenki elvetemült csaló. Népem romlását azzal gyógyítanák, hogy könnyelműen mondogatják: Békesség, békesség! – pedig nincs békesség! (Jer 6,13–14)

Mert minden fát a maga gyümölcséről ismernek meg. Hiszen tüskebokorról nem szednek fügét, csipkebokorról sem szüretelnek szőlőt. A jó ember szíve jó kincséből hozza elő a jót… (Lk 6,44–45a)

Olvasmányok: Lk 10,38–42 és 2Kor 9,1–9

 

Lelki útravaló a mai napra

Mindenki. Mindenki nyereséget hajhász, mindenki elvetemült csaló. Túlzás lenne? Az istentelenek életében biztosan nem. Sőt, azt mondják, minden szentnek maga felé hajlik a keze. Tehát még a legkiválóbbak is a saját érdekeiket tartják szem előtt.

Ez azt jelenti, hogy én sem vagyok kivétel. Nem lehetek az, hiszen a mindenkiben én is ott vagyok. Például, amikor olvasom Jézus szavát, hogy „minden fát a maga gyümölcséről ismernek meg”, akkor biztos, hogy legelőször valaki más gyümölcseit kezdem el vizsgálgatni. Pedig inkább a sajátjaimmal kellene kezdenem. Igen, én is ott vagyok a mindenkiben. Bennem is ott van az önzés és a csalás alapvető hajlama. Sokszor még önmagam elől is elrejtek dolgokat, hogy azt érezhessem, rendben vagyok, jó ember vagyok. Én is azt mondogatom: „Békesség, békesség! – pedig nincs békesség!”

Békesség, testi-lelki egészség, jóllét. Hogyan lehetne mindez lehetséges? Jézus azt mondta tanítványainak az utolsó vacsora estéjén: „Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja.” (Jn 14,27) A békességem tehát Jézusnál van, tőle kaphatom meg. Ám az ő békessége nem elkényelmesítő békesség. Hanem olyan, mint amikor az ember kincset talál, és az a kincs felszabadítja a jóra: menni, elmondani, tenni. Mert Jézus feltámadt, bocsánatot szerzett mindenkinek, a mindenkiben pedig ott vagyok én is. És ez az öröm többé nem hagy nyugodni.

*

Úr Jézus Krisztus, te jól ismersz engem, nincs semmi, ami rejtve lenne előtted.
Kérlek, vezess el a helyes önismeretre, és engedd megtapasztalnom szabadításod örömét. Ámen.Szerző: Lázárné Tóth Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."