Napi igeGedeon és Johanna, valamint Janka, Zsanett

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
28

Az istenfélőkben gyönyörködik az Úr, azokban, akik az ő szeretetében bíznak. (Zsolt 147,11)

Jézus mondja: Mert aki Isten akaratát cselekszi, az az én testvérem és az én anyám. (Mk 3,35)

Olvasmányok: Jn 14,15–21 és Mk 13,28–37

 

Lelki útravaló a mai napra

Kislányom elmúlt hároméves. Az elmúlt időkben sokat foglalkozik a szülei határainak feszegetésével. Van, amikor bátorítjuk, biztatjuk, de létezik olyan, amiről inkább lebeszéljük. Ekkor csalódottan felcsattan: „Miért nem szabad?” Máskor olyat követel, amit kérhetne is. Természetesen elhangzik az „akarom” a „kérem szépen” helyett.

Rendszeresen tudatosítom magamban: „Nem rövid, hanem hosszú távon szeretjük a gyermekünket.” Vannak dolgok, helyzetek, amelyekre időnként nemet kell a szülőnek mondania. Ilyenkor ő nem túl népszerű.

Attól válik a barát baráttá, hogy az élmények, közösen kiállt próbák bizalmassá teszik a másikat, és érzékeny szabályok mentén támogatják egymást.

Egy betérő családtag onnan tudja, hogy része a közösségnek, amikor a finom mondatfordulatok értője lesz, amikor elkezdi élni a belső hagyományok és rítusok élményvilágát.

A játékosokat összekötik az eszközök és a játékszabályok. Mindezek élhető keretet és biztonságot adnak.

Amikor Isten szabályokat, útmutatásokat és törvényeket ad, azzal az a célja, hogy életben tartson, és óvjon mindattól, ami árthat. Ő így biztosít számunkra életteret.

Ha Isten akaratában működő, cselekvő bizalmam van, az nem másnak a jele, mint hogy Atyánk szeretett családjának kötelékébe tartozom.

*

Mennyei Édesapám!
Kikérem a jussom, hogy magam mögött hagyva az atyai házat, útnak induljak. Éppen ezt teszem.
Ne engedd, hogy szégyent hozzak rád, és visszafordíthatatlan esztelenségeket tegyek a te neved alatt.
Szólíts meg engem jól érthető szavakkal.
Bátoríts, hogy bízzam intelmeidben.
Uram, a gyermeked vagyok, taníts szeretetedben létezni.
Add, hogy úgy szeressek, ahogy azt tőled látom. Ámen.Szerző: Benkóczy Péter

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."